Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

 


Κατά την προσφιλή τακτική των Κυβερνήσεων να δίνουν στην δημοσιότητα μέρος των μέτρων που θέλουν να επιβάλλουν , ώστε να μετρηθούν οι αντιδράσεις ή και να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη, έτσι και τώρα έβγαλαν αλλαγές στα εργασιακά επικαλούμενοι ότι «ο νόμος είναι πλέον ξεπερασμένος».

Έτσι φρόντισαν ή θέλουν να φροντίσουν να τον «εκσυγχρονίσουν» γυρνώντας..

στον εργασιακό «Μεσαίωνα». Στο νομοσχέδιο λοιπόν μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τα εξής:

• 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή με αντάλλαγμα ρεπό ή μείωση ωραρίου εντός 6μήνου. (Στους εργαζόμενους λείπουν δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές και όχι χρόνος).

• Οι συμφιλιωτικές τριμερείς συλλογικές διαφορές αφαιρούνται από την Επιθεώρηση Εργασίας και μεταβιβάζονται στον ΟΜΕΔ, ο οποίος θα στελεχωθεί από μόνιμο προσωπικό, δηλαδή από υπαλλήλους του κράτους «….. η επιτομή …… της ανεξάρτητης αρχής»!!!

• Επιπλέον επιχειρήσεις που θα μεγαλώσουν την λίστα που αφορά την επιτρεπόμενη εργασία την Κυριακή.

• Το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης ή συνδικαλιστικής δράσης, θα έχουν μόνο οι οργανώσεις που θα εγγραφούν στα νομοθετημένα ψηφιακά μητρώα της Κυβέρνησης. Αλλιώς ;;; Λουκέτο προφανώς!!!!

• Απεργία: θα απαιτείται ηλεκτρονική ψηφοφορία άνω του 50% των μελών. Ένα μέτρο που προέρχεται από την προηγούμενη Κυβέρνηση και με μεγάλη χαρά υιοθετεί η παρούσα.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης του κου Μητσοτάκη και με μπροστάρη τον Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση να νομοθετούν την επιστροφή στον εργασιακό «Μεσαίωνα», προκειμένου να ικανοποιήσουν στο 100% τον ΣΕΒ, προσβάλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων χρησιμοποιώντας την λέξη «εκσυγχρονισμός». Και μπορεί να επικαλείται ο Υπουργός Εργασίας εκσυγχρονισμό, γιατί δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας.

Θεωρούμε επίσης πολιτική δειλία τέτοια μέτρα, να τρέχει να τα περάσει εν μέσω πανδημίας που εκ των πραγμάτων έχουν ληφθεί μέτρα κατά των συγκεντρώσεων, εκμεταλλευόμενη τον ορθό φόβο του λαού μας για τον COVID-19.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι τα Συνδικάτα δεν θα μείνουν θεατές στο ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων και στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Για όποιον πραγματικά θέλει εκσυγχρονισμό στην αγορά εργασίας, εδώ είμαστε να δούμε αν έχετε το πολιτική σθένος να μπει τάξη.

Οι αγώνες μας θα είναι διαρκείς μέχρι την ανατροπή του «δώρου» που θα κάνετε στον ΣΕΒ.

Από το ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου