Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων - Έχετε τη γνώμη σας



Έχετε την άποψή σας για την ενίσχυση της κοινωνικής Ευρώπης και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να εκφράσετε την άποψή σας σχετικά με τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η επαγγελματική ασφάλεια και υγεία στον Ευρωπαϊκό Πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Περισσότερο από ποτέ, το COVID-19 έχει δείξει τη σημασία των ασφαλών και υγιών χώρων εργασίας για μια καλά λειτουργούσα κοινωνία. Είτε προστατεύει..

τους βασικούς εργαζομένους - από εκείνους που εργάζονται σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, στις δημόσιες μεταφορές, σε εκείνους στην παραγωγή τροφίμων - ή στη μείωση των κινδύνων για τους τηλεργαζόμενους ή βοηθά στη μείωση της μετάδοσης της κοινότητας, η OSH παίζει ζωτικό ρόλο.

Ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων (EPSR) αναφέρει στην Αρχή 10 ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα σε υψηλό επίπεδο προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς τους στην εργασία. Ωστόσο, ο πίνακας αποτελεσμάτων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της εφαρμογής του πυλώνα δεν διαθέτει κανένα δείκτη που να σχετίζεται με το εργασιακό περιβάλλον. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί όλους τους εταίρους να παρουσιάσουν τις απόψεις τους έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 σχετικά με νέες πολιτικές δράσεις ή νομικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται σε διαφορετικά επίπεδα (ΕΕ, εθνικό, περιφερειακό, τοπικό) ή / και δεσμεύονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις ως κράτος μέλος, περιοχή, πόλη ή οργανισμός επίπεδο για την εφαρμογή του πυλώνα.

Πρόσβαση στη διαβούλευση 

Διαβάστε για την προσέγγιση της Επιτροπής για ένα σχέδιο δράσης EPSR 

Μάθετε περισσότερα για το περιεχόμενο από το αδελφό μας γραφείο Eurofound 


Από το osha.europa.eu


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου