Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

 


Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Οκτώβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα καθώς οι εταιρείες πρόσθεσαν περισσότερες πλατφόρμες από τον Μάιο του 2018 ενώ παράλληλα ορισμένοι επέστρεψαν στις γεωτρήσεις μετά την άνοδο των τιμών του αργού.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε..

κατά εννέα σε 296 την εβδομάδα έως τις 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Παρασκευή 30/10/2020.

Αυτό, ωστόσο, ήταν ακόμη 526 εξέδρες, ή 64%, κάτω σε σχέση με πέρυσι λόγω των περικοπών που σχετίζονται με την πανδημία.

Τον Οκτώβριο, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά 35, σύμφωνα με την Baker Hughes.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10 σε 221 αυτή την εβδομάδα, οι υψηλότερες από τον Μάιο, ενώ οι εξέδρες αερίου μειώθηκαν κατά 72.

Περισσότερες από τις μισές εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ βρίσκονται στη λεκάνη Permian στο Δυτικό Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό, όπου οι συνολικές μονάδες αυξήθηκαν κατά εννέα σε 142 αυτήν την εβδομάδα, οι περισσότερες από τον Μάιο.

Οι τιμές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κάτω από τα 35 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, οι χαμηλότερες από τον Ιούνιο, αφού προηγουμένως κράτησαν περίπου τα 40 δολάρια για τέσσερις μήνες από τα μέσα Ιουνίου.

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 42% από την αρχή του έτους, σημείωσαν αύξηση περίπου 88% τους τελευταίους έξι μήνες, κυρίως με την ελπίδα ότι οι παγκόσμιες οικονομίες και η ενεργειακή ζήτηση θα επιστρέψουν όταν οι κυβερνήσεις άρουν τα lockdowns.

Οι κορυφαίοι παραγωγοί πετρελαίου των ΗΠΑ Chevron Corp και Exxon Mobil ωστόσο, μείωσαν τις δαπάνες επιθετικά το τρίτο τρίμηνο σε έναν αγώνα για να νικήσουν τις αδύναμες τάσεις στη ζήτηση καυσίμων που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19.

Η Exxon, ο μεγαλύτερος παραγωγός των ΗΠΑ κατ 'όγκο, ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες για το 2021 μεταξύ 16 και 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μείωση περίπου 30% από το φετινό προγραμματισμό


Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου