Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μαζί οι Κορυφαίες Εταιρείες Ενέργειας σε Υποδομές Αποθήκευσης για Εκπομπές CO2 στη Β. Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου

 


H BP, η Eni, η Equinor, η National Grid, η Shell και η Total ανακοίνωσαν ότι έχουν δημιουργήσει μια νέα εταιρική σχέση, την εταιρία Northern Endurance Partnership (NEP), για την ανάπτυξη υποδομών μεταφοράς και αποθήκευσης υπεράκτιου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου, με BP ως διαχειριστή. Αυτή η υποδομή θα εξυπηρετήσει τα προτεινόμενα έργα Net Zero Teesside (NZT) και Zero Carbon Humber (ZCH) που στοχεύουν στη δημιουργία..

βιομηχανικών συμπλεγμάτων σε άνθρακα στο Teesside και στο Humberside.

Τα NZT και ZCH είναι έργα μεγάλης κλίμακας για την απελευθέρωση του άνθρακα, τα οποία θα ξεκινήσουν την έναρξη του άνθρακα της βιομηχανίας και της ισχύος σε δύο από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά συγκροτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Και τα δύο έργα στοχεύουν να τεθούν σε λειτουργία έως το 2026 με ρεαλιστικά μονοπάτια για να επιτύχουν καθαρό μηδέν ήδη από το 2030 μέσω ενός συνδυασμού δέσμευσης άνθρακα, υδρογόνου και εναλλαγής καυσίμων. Εάν είναι επιτυχής, το NEP που συνδέεται με το NZT και το ZCH θα επιτρέψει την αποκανονισμό του 50% περίπου των βιομηχανικών εκπομπών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ΝΕΠ έχει υποβάλει προσφορά για χρηματοδότηση μέσω της Φάσης 2 της πρόκλησης βιομηχανικής αποκαρβονισμού της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης ενός υπεράκτιου δικτύου αγωγών για τη μεταφορά καταγεγραμμένων εκπομπών CO2 τόσο από το NZT όσο και από το ZCH σε υπεράκτια γεωλογική αποθήκευση κάτω από τη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου .

Η Πρόκληση Βιομηχανικής Αποκαρβονισμού 170 εκατομμυρίων £ αποτελεί μέρος του Ταμείου Βιομηχανικής Στρατηγικής Πρόκλησης 4,7 δισεκατομμυρίων λιρών που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων βιομηχανικών και κοινωνικών προκλήσεων χρησιμοποιώντας έρευνα και ανάπτυξη με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η αίτηση της NEP για χρηματοδότηση είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ολοκληρωμένης υπεράκτιας αποθήκευσης άνθρακα για NZT και ZCH στη Νότια Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αίτηση ακολουθεί την έγκριση από την Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (OGA) για την προσθήκη bp και Equinor μαζί με το National Grid στην άδεια αποθήκευσης άνθρακα Endurance. Αυτό επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία του ταμιευτήρα Endurance ως του πιο ώριμου αλατούχου υδροφορέα μεγάλης κλίμακας για αποθήκευση CO2 στο υπεράκτιο Ηπειρωτικό ράφι του Ηνωμένου Βασιλείου, που μπορεί να επιτρέψει τη βιομηχανική αποκαμίνωση και από τις δύο ομάδες.

Η BP θα ηγηθεί της εταιρικής σχέσης Northern Endurance ως διαχειριστής και η ομάδα που προωθεί το έργο θα βασιστεί στην εμπειρία όλων των εταίρων.

Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου