Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Η Devon Energy θα εξαγοράσει την WPX έναντι 2,56 δισ. δολάρια

 


Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Devon Energy Corp ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28/9/2020 ότι θα αγοράσει την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην λεκάνη Permian WPX Energy Inc για 2,56 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς φαίνεται να ενισχύσει την παρουσία της στο τμήμα Delaware του παραγωγικού σχιστολιθικού πετρελαίου.

Η συμφωνία έρχεται καθώς οι εταιρείες σχιστολιθικού των ΗΠΑ καταγράφουν απώλειες λόγω των χαμηλών τιμών του αργού και προσπαθούν να αντλήσουν νέα κεφάλαια για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Αλλά καθώς οι παραγωγοί αναζητούν συνδυασμούς για να επιβιώσουν..

από τη μείωση της ζήτησης που προκαλείται από τον κορωνοϊό, οι προσφορές με ελάχιστο ή καθόλου premium γίνονται ο κανόνας.

Η συμφωνία διαμορφώνει την αξία της WPX στα 4,56 $ ανά μετοχή, μόλις 2,7% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή. Οι μετοχές της WPX αυξήθηκαν έως και 11,5% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στα 4,95 $, ενώ οηDevon σημείωσε άνοδο 4,7% στα 9,23 $.

«Η ενοποίηση των τομέων παραμένει κρίσιμη, αν και πιστεύουμε ότι οι ειδήσεις για έναν συνδυασμό DVN / WPX είναι κάπως απροσδόκητες και θα μπορούσαν να περιπλέκονται από πιθανές ψήφους μετόχων και από τις δύο πλευρές, δεδομένου τα σχετικά παρόμοια όρια αγοράς», ανέφεραν οι αναλυτές της Cowen.

Η συμφωνία της Devon είναι η δεύτερη μεγάλη συγχώνευση μετά από το σοκ των τιμών τον Απρίλιο.

Τον Ιούλιο, η Chevron Corp συμφώνησε να εξαγοράσει την Noble Energy Inc για 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Devon ανέφερε ότι η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021, θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους και στην αύξηση των ετήσιων ταμειακών ροών κατά 575 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η συνδυασμένη εταιρεία, στην οποία το μερίδιο της Devon θα ανέρχεται σε 57%, θα κατέχει 400.000 καθαρά στρέμματα στο Delaware και μπορεί να παράγει 277.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Θα πληρώσει μερίσματα χρησιμοποιώντας μια «σταθερή συν μεταβλητή» στρατηγική, εκδίδοντας ένα σετ 11 σεντ ανά μετοχή ανά τρίμηνο μαζί με έως και το 50% της υπόλοιπης δωρεάν ταμειακής ροής.

Θα πληρώσει μερίσματα χρησιμοποιώντας την στρατηγική "σταθερή συν μεταβλητή" , εκδίδοντας ένα σετ, 11 σεντ ανά μετοχή ανά τρίμηνο μαζί με έως και το 50% της εναπομένουσας ελεύθερης ταμειακής ροής.

Ένα τέτοιο σχέδιο πληρωμών θεωρείται ως ένα νέο μοντέλο για τη βιομηχανία που δεν έχει ευνοήσει τους επενδυτές μετά από χρόνια κακής απόδοσης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι μέτοχοι της WPX θα λάβουν 0,5165 μετοχές της κοινής μετοχής της Devon για κάθε μετοχή κοινής της WPX


Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου