Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                          ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ
                                                                            για μια 
                                                ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
                                                        των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε 
   
        Πέρασαν σχεδόν δυο μήνες από το κάλεσμα μας, για μια ευρύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, μέσα σε ένα ξεκάθαρο, συγκεκριμένο και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ πλαίσιο αξιών, υπεράσπισης δικαιωμάτων και διεκδίκησης.
        Προσηλωμένοι σε ότι έχουμε..
ήδη αποφασίσει και εξαγγείλει, προετοιμάζουμε την οργανωτική δομή και τις διαδικασίες, ώστε να προκύψει μια ευρεία συνένωση εργαζομένων και παρατάξεων κάτω από την κοινή Διακήρυξη Αρχών και θέσεων. Σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, εκτός από όσους έχουν κάνει σημαία τους, την λογική της υποσχεσιολογίας, των εξυπηρετήσεων λίγων ημετέρων σε βάρος των πολλών, του κομματικού και συντεχνιακού συνδικαλισμού.
     
       Σε κοινή σύσκεψη των εκλεγμένων μελών των ψηφοδελτίων  ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ, ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ Σ.K  και  ΣΚΕΕΠ, αποφασίστηκε ο ορισμός προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής.
    
     Κύρια ευθύνη της Συντονιστικής Επιτροπής θα είναι η μέγιστη δυνατή οργάνωση αυτής της ενωτικής συνδικαλιστικής πρωτοβουλίας που θα βασίζεται σε κοινές αρχές και σε κοινό προγραμματικό πλαίσιο.
    
     Με αυτή τη λογική και με στόχο την συντονισμένη λειτουργία των τριών παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι των παρατάξεων να συνεδριάζουν πριν από κάθε Διοικητικό Συμβούλιο, για να συζητούν και να συναποφασίζουν τόσο για τυχόν προτάσεις για κατάθεση θεμάτων στο Δ. Σ. όσο και για τις θέσεις στα ήδη υπάρχοντα ζητήματα, όπου αυτό είναι δυνατό στην υπάρχουσα δομή του Σωματείου.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
    
     Οι τελευταίες εξελίξεις τόσο στον εργασιακό μας χώρο, όσο και στη χώρα μας, αλλά και  γενικότερα, με την εργοδοτική αυθαιρεσία να εντείνεται, την κυβέρνηση να ψηφίζει νέους αντεργατικούς νόμους, τα προβλήματα στην καθημερινή δουλειά να πολλαπλασιάζονται, σε μια όλο και πιο δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία  στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, απαιτούν πλήρη και άμεση ενεργοποίηση όλων των υγειών δυνάμεων της εργασίας, έτσι ώστε να συσταθεί το συντομότερο δυνατό μια ισχυρή Συνδικαλιστική Ενωτική Συμμαχία για μια δυναμική, αγωνιστική και διεκδικητική εργατική εκπροσώπηση, που να απαντάει με νέα δυναμική στις προκλήσεις των καιρών.
    
     Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν αλλά και ο κάθε συνάδελφος ξεχωριστά που στηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μπορούν να αποτελέσουν την εγγύηση, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να αισθανθούν πως δεν είναι μόνοι τους απέναντι σε κάθε εργοδοτική και κυβερνητική αυθαιρεσία, που ολοένα βλέπουμε να αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και στα προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση.  

                                               Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου