Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Αναγκαία η ισορροπία μεταξύ της στήριξης των τιμών και της διατήρησης της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πρέπει να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της στήριξης των τιμών του πετρελαίου και της διατήρησης της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ, δήλωσε ο John Driscoll της JTD Energy Services στο CNBC.

Οι ιστορικές περικοπές παραγωγής της συμμαχίας 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως έληξαν στις 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Από τον Αύγουστο, οι περικοπές θα μειωθούν στα 7,7 εκατομμύρια bpd.

Σήμερα (3/8), οι τιμές του μαύρου ..
χρυσού υποχώρησαν, λόγω των ανησυχιών για υπερπροσφορά, ανέφερε το Reuters, σημειώνοντας ότι η παραγωγή πετρελαίου είχε ήδη αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο, όταν οι χώρες του Κόλπου τερμάτισαν τις εθελοντικές τους μειώσεις προσφοράς.

«Νομίζω ότι είμαστε μάρτυρες μιας πράξης εξισορρόπησης, που προσπαθεί να εκτελέσει ο ΟPEC+» υπογράμμισε ο John Driscoll.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, ο Οργανισμός έκανε μια συμφωνία για τη μείωση της προσφοράς στην αγορά σε μια προσπάθεια στήριξης των τιμών, η οποία κατέληξε σε «ελεύθερη πτώση» νωρίτερα λόγω του κοροναϊού και του πολέμου τιμών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας.

«Τώρα έχει αποκατασταθεί η ισορροπία, οι τιμές έχουν ανακάμψει, αλλά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, επειδή δεν θέλουν να είναι θύματα της δικής τους επιτυχίας. Τα 40-50 δολάρια ανά βαρέλι για το αργό είναι μια πολύ ευαίσθητη, εύθραυστη πράξη εξισορρόπησης», πρόσθεσε στο «Capital Connection» του CNBC.

Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου