Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην αιγυπτιακή ΑΟΖ

Η Eni και οι συνεργάτες της, BP και Total, ανακάλυψαν νέο κοίτασμα συμπυκνωμένου φυσικού αερίου σε απόσταση 11 χλμ. ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου.

Το αιγυπτιακό Υπουργείο Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων ανακοίνωσε ότι η αρχική παραγωγή του κοιτάσματος εκτιμάται κατά μέσο όρο σε περίπου 32 εκατ. κυβικά πόδια την ημέρα (cfpd).

Οι τρεις εταιρείες πετρελαίου θα συνεργαστούν..
με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Συμμετοχών Φυσικού Αερίου (EGAS) για την εκπόνηση σχεδίου ανάπτυξης και την έναρξη της παραγωγής.

Η Eni, μαζί με τις BP και Total και σε συνεργασία με την EGAS, θα συνεχίσουν επίσης να εξετάζουν τις επιλογές ανάπτυξης του εν λόγω κοιτάσματος με την ονομασία Bashrush, με στόχο την ταχεία έναρξη της παραγωγής μέσω συνεργειών από τις υπάρχουσες υποδομές της περιοχής.

Η Eni ανακοίνωσε επίσης ότι η παραγωγή στην πετρελαιοπηγή Meleiha, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019, αυξήθηκε σε 12.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα σε ένα έτος.

Στην κοινοπραξία North El Hammad, που κατέχει δικαιώματα εκμετάλλευσης στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, η Eni μέσω της θυγατρικής της IEOC κατέχει 37,5% και έχει ρόλο διαχειριστή, η BP κατέχει το 37,5% και η Total το 25% του μεριδίου του αναδόχου.

Η Eni είναι παρούσα στην Αίγυπτο από το 1954, όπου δραστηριοποιείται μέσω της IEOC Production. Η τρέχουσα παραγωγή πετρελαίου της IEOC είναι πάνω από 300.000 βαρέλια ημερησίως.

Από το naftikachronika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου