Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο: Το 49% των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου διαφοροποίησαν την στρατηγική τους


Πολλές επιχειρήσεις διαφοροποιούνται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, στρέφοντας το επενδυτικό τους ενδιαφέρον στις ΑΠΕ.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα που εξήγαγε η νέα έκθεση του Συμβουλίου Βιομηχανιών Ενέργειας (EIC), η οποία ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη οφείλεται στη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα της αγοράς, τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και την πανδημία του Covid-19.

Η φετινή λοιπόν έκθεση EIC, η οποία παρέχει από πρώτο χέρι, πληροφορίες από την αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.. από 40 αντιπροσωπευτικές ενεργειακές επιχειρήσεις, αναφέρει λεπτομερώς έντεκα στρατηγικές ανάπτυξης που χρησιμοποίησαν οι εταιρείες για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους σε μια κρίση αγοράς.

Η έρευνα έδειξε ότι το 49% των εταιρειών επέλεξαν τη διαφοροποίηση ως προς την στρατηγική τους. Το 2019 αυτό το ποσοστό ήταν 36%, το 2018 στο 38% και στο 27% το 2017.

Παράλληλα, το 90% των εταιρειών που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αν και το 26% των επιχειρήσεων αποκάλυψε ότι έχουν ήδη διαφοροποιηθεί ως προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το 72% δήλωσε ότι έχουν διαφοροποιηθεί σε τομείς εκτός ενέργειας όπως οι υποδομές, οι βιομηχανικές και φαρμακευτικές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EIC, Stuart Broadley υπογράμμισε ότι: «Οι εταιρείες έχουν μάθει να είναι πιο λιτές, αποδεχόμενες ότι η μελλοντική τους επιβίωση εξαρτάται από ευμετάβλητους παράγοντες, όπως είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, λόγω της ενεργειακής μετάβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου