Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Αλλαγή φρουράς στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων – Ποιοι ανέλαβαν καθήκοντα


Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ Α.Ε.). Πρόκειται για την ανεξάρτητη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία επιβλέπει και διαχειρίζεται την έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, τις επενδυτικές σχέσεις, αλλά πλέον και ένα διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο διεθνών έργων ενεργειακής υποδομής.

Οι διορισμοί του νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και νέου διευθύνοντος συμβούλου από.. τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έγιναν έπειτα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και κατόπιν έγκρισης της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η εταιρεία μετά την τριχοτόμηση της ΔΕΠΑ, απορρόφησε το χαρτοφυλάκιο των διεθνών έργων διασυνοριακών αγωγών φυσικού αερίου, όπως είναι ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός (IGB), ο IGI Poseidon και ο East Med, έργα που υποστηρίζονται από διακυβερνητικές συμφωνίες μεταξύ αρκετών χωρών στην περιοχή της Μεσογείου και τα οποία εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή ασφάλεια εφοδιασμού, καθώς και τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.

Όπως αναφέρει ο νεοδιορισμένο πρόεδρος, Ρίκαρντ Σκούφιας, ο οποίος εισέρχεται στην εταιρεία με μη εκτελεστική ιδιότητα, «κανένας άλλος τομέας όσο ο κλάδος της ενέργειας και των εξορύξεων δεν εστιάζει με τόσο εμφαντικό τρόπο στην εταιρική διακυβέρνηση και ιδίως στην περιβαλλοντική και την κοινωνική διακυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο κ. Αριστοφάνης Στεφάτος, ο νεοδιορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα από τη Νορβηγία όπου εργαζόταν ως στέλεχος στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, δηλώνει ότι «οι ευκαιρίες που προσφέρει η έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι σημαντικές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου