Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Σαουδική Αραβία: Μεγαλύτερος παραγωγός υδρογονανθράκων έως το 2050


Η Σαουδική Αραβία θα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογονανθράκων στον κόσμο, ακόμα και το 2050, δήλωσε την Πέμπτη 25 Ιουνίου ο υπουργός Ενέργειας του Βασιλείου, πρίγκιπας Abdulaziz, μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός εικονικού συνεδρίου που συγκλήθηκε από το Ινστιτούτο Μελλοντικών Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (FII-I).

Στο ψηφιακό αυτό συνέδριο συζητήθηκαν η ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού και το πώς μπορούν να τεθούν σε προτεραιότητα η βιωσιμότητα και οι πράσινες στρατηγικές.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του όσον αφορά την... αγορά πετρελαίου το 2050, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι ο τομέας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα παραμείνει ισχυρός. «Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η Σαουδική Αραβία θα παραγάγει και το τελευταίο μόριο υδρογονάνθρακα και θα το χρησιμοποιήσει με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον, ασφαλή και βιώσιμο τρόπο», ανέφερε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα είμαστε ο τελευταίος και μεγαλύτερος παραγωγός υδρογονανθράκων ακόμα και τότε».

Η Σαουδική Αραβία είναι σήμερα ο παραγωγός πετρελαίου χαμηλότερου κόστους στον κόσμο, με κόστος εξόρυξης περίπου 3$ ανά βαρέλι.

Επιπλέον, ο πρίγκιπας Abdulaziz αναφέρθηκε στην επιτυχημένη αντίδραση του Βασιλείου στην κρίση από υγειονομικής άποψης, καθώς δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό.

«Έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε μάσκες, παρότι δεν το έχουμε κάνει τώρα, καθώς επίσης και όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ ήδη παράγουμε μεγάλες ποσότητες απολυμαντικών. Χρειάζεται πειθαρχία και αφοσιωμένους ανθρώπους», κατέληξε ο Σαουδάραβος υπουργός.

Φωτό: Ri Butov/Pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου