Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Τα «έξυπνα» κράνη της Aramco


Στη δημιουργία και την υιοθέτηση smart helmets προέβη η Saudi Aramco, υλοποιώντας τα οράματα ψηφιοποίησης του Ριάντ.  Η πρωτοβουλία της Aramco Asia αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την ψηφιοποίηση των λειτουργιών και των υπηρεσιών της. Με τον Covid-19 να παραμένει απειλή για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και την ανάγκη για ψηφιοποίηση να γίνεται όλο και επιτακτικότερη στη βιομηχανία ενέργειας, το Ριάντ στρέφει το ενδιαφέρον του σε νέες, καινοτόμες προτάσεις, που θα αντανακλούν το σύγχρονο προφίλ της εταιρείας.

Η τεχνολογία πίσω από τα «έξυπνα» κράνη είναι.. η ενσωμάτωση ενός tablet με λογισμικό Android στο «παραδοσιακό» κράνος που φορούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Χρησιμοποιούνται επίσης τεχνολογίες που αφορούν λογισμικό αναγνώρισης φωνής, screen-sharing, καταγραφής βίντεο και λήψης φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης. Ακόμη, το νέο κράνος επιτρέπει τη διεξαγωγή πολλαπλών τηλεδιασκέψεων υποστήριξης.

Η εν λόγω τεχνολογία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την επίβλεψη, την επιθεώρηση και τον έλεγχο σημαντικών projects της Saudi Aramco,. Η χρήση των «έξυπνων» κρανών έχει δώσει σημαντικές λύσεις σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εν λόγω ελέγχων, όπως αναφέρει ο πετρελαϊκός κολοσσός.

«Η Aramco Asia θα συνεχίσει να εξερευνά και να υιοθετεί νέες, καινοτόμες τεχνολογίες, που μπορούν να προσθέσουν αξία στις επιχειρήσεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Aramco Asia, Anwar A. Al-Hejazi. Ο κ. Al-Hejazi ανέφερε επίσης ότι η ευελιξία και οι καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η ψηφιοποίηση θα έχουν μεγάλο όφελος και για τους μετόχους της εταιρείας.

Φωτό: Saudi Aramco/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου