Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Νορβηγία: Επεκτείνει τις ερευνητικές δραστηριότητες υδρογονανθράκων σε περιοχές της Αρκτικής

Από το energypress.gr
Περισσότερα από 130 νέα οικόπεδα για εξερεύνηση πετρελαϊκών κοιτασμάτων ετοιμάζεται να προκηρύξει η Νορβηγία στον επερχόμενο αδειοδοτικό γύρο, εκ των οποίων τα 125 βρίσκονται στην Θάλασσα Μπάρεντς στη περιοχή της Αρκτικής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας σήμερα.

Ειδικότερα, ο 25ος αδειοδοτικός γύρος της χώρας θα ανοίξει οκτώ νέες περιοχές (συνολικά 136 νέα οικόπεδα) στην Θάλασσα Μπάρεντς, οι οποίες μέχρι..
στιγμής δεν ήταν διαθέσιμες σε δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων. Η κάθε περιοχή κατατμείται σε επιμέρους οικόπεδα, ενώ, περιλαμβάνεται και μια περιοχή στη Νορβηγική Θάλασσα.

“Η σταθερή προσφορά νέων οικοπέδων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της δραστηριότητας στην υφαλοκρηπίδα της Νορβηγίας”, ανέφερε, χαρακτηριστικά, η Υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας Tina Bru.

“Χρειαζόμαστε νέες ανακαλύψεις για την διατήρηση της απασχόλησης και των όρων δημιουργία προστιθέμενης αξίας”, πρόσθεσε η ίδια.

Αναλυτικότερα, οι πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες πρέπει να δεσμευτούν ότι θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, τείνουν να επιλέγουν λιγότερα οικόπεδα αφήνοντας μέρος των οικοπέδων αδιάθετο, χωρίς ανάδοχο, παρά την προκήρυξη της κυβέρνησης.

Να θυμίσουμε ότι ο 25ος γύρος αδειοδοτήσεων έχει αναβληθεί πολλάκις στο φόντο ενός μακροχρόνιου ντιμπέιτ για το πόσο βόρεια μπορούν να διεξάγονται γεωτρητικές δραστηριότητες από την πετρελαϊκή βιομηχανία, συζήτηση που κατέληξε στις αρχές του έτους σε ένα συμβιβασμό. Αυτός αφήνει σημαντικό περιθώριο για πρόσθετες άδειες στην περιοχή της Αρκτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου