Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

Εντολή Πούτιν για κρατική στήριξη της βιομηχανίας πετρελαίου

Από το newslink.gr
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να καταλήξει, μέχρι τις 15 Ιουνίου, σε ένα σχέδιο για τη στήριξη της βιομηχανίας πετρελαίου της χώρας, τη στιγμή που η παραγωγή έχει μειωθεί βάσει της συμφωνίας μεταξύ των κυριότερων παραγωγών του κόσμου.

Ο Πούτιν είπε στους υπουργούς να επεξεργαστούν «ειδικές τιμές» που θα χρεώνει ο διαχειριστής αγωγών Transneft PJSC και η Russian Railways JSC για τη μεταφορά..
αργού και πετρελαιοειδών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft PJSC, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, ζήτησε την προσαρμογή των τιμών μεταφοράς, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές κοιτασμάτων πετρελαίου θα μπορούσαν επίσης να περιληφθούν στον κατάλογο της κυβέρνησης που θα λάβουν κρατική ενίσχυση.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚ+, ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να μειώσουν την παγκόσμια παραγωγή αργού κατά σχεδόν ένα δέκατο, σε μια προσπάθεια αύξησης των τιμών του πετρελαίου από τα χαμηλά σχεδόν των 20 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου