Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εξαγορά του 35% των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Διεθνών - Τι απαντάει στην αντιπολίτευση ο Υπουργός ΠΕΝ

Από το energypress.gr
Την θέση της κυβέρνησης να εξαγοραστεί το μερίδιο των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Διεθνών ενόψει της επικείμενης ενσωμάτωσης της τελευταίας στην ΕΔΕΥ, όπως προβλέπει ο περιβαλλοντικός νόμος, επανέλαβε ο Υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης  κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. 

Με τον τρόπο αυτό επιλύεται..
και το ζήτημα του ασυμβίβαστου που επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση με την συμμετοχή 35% των ΕΛΠΕ στην ΔΕΠΑ Διεθνών.

Εξέφρασε ωστόσο την έκπληξή του που ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για την συμμετοχή των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Διεθνών, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμμετέχουν τα ΕΛΠΕ με 35% και ένας ακόμα ιδιώτης επενδυτής με 14% στην υπό δημόσιο έλεγχο ΔΕΠΑ Υποδομών (που περιελάμβανε και τα διεθνή έργα) όπως προβλεπόταν από το δικό του σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ. «Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι», σχολίασε χαρακτηριστικά, ο Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου