Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Πάνω από τα 20 δολ. σκαρφαλώνει το αργό

Από το capital.gr
Σε ανοδικό έδαφος πέρασαν οι τιμές του πετρελαίου, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 20 δολ. το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας παροχής δεδομένων Genscape ότι τα αποθέματα αργού στο βασικό σημείο αποθήκευσης στις ΗΠΑ, στο Κάσινγκ της Οκλαχόμα (σημείο παράδοσης των συμβολαίου του αμερικανικού WTI) αυξήθηκαν κατά μόλις 1,8 εκατ. βαρέλια.

Εάν τα κυβερνητικά στοιχεία επιβεβαιώσουν..
την εν λόγω μέτρηση, αυτή θα είναι η μικρότερη αύξηση από τα μέσα Μαρτίου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου κερδίζει 31 cents ή 1,6% στα 20,06 δολ. το βαρέλι έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως τα 18,05 δολ. Την Παρασκευή έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη 16,8%. 

Παράλληλα, το Brent Ιουλίου προσθέτει 49 cents ή 1,9% στα 26,93 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, μετά από συνολικά κέρδη 6,6% την προηγούμενη εβδομάδα. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κάποιες αρχικές προσπάθειες στις ΗΠΑ από αρκετές πολιτείες να επαννεκινήσουν τις οικονομίες τους μαζί με ανάλογες πρωτοβουλίες ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα δώσουν μια τονωτική ώθηση στη ζήτηση που κατακρημνίστηκε το προηγούμενο διάστημα. 

Οι αναλυτές προειδοποιούν πάντως ότι θα χρειαστεί ενδεχομένως πάνω από ένας χρόνος και πιθανώς ακόμα περισσότερο για να επιστρέψει η ζήτηση στα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία του κορονοϊού. 

Ακόμα και με την ανάκαμψη στη ζήτηση για καύσιμα, η αγορά θα χρειαστεί να απορροφήσει τα επιπλέον αποθέματα που δημιούργησε ο ΟΠΕΚ τον προηγούμενο μήνα. Η παραγωγή του Οργανισμού εκτινάχθηκε το περισσότερο σε διάστημα σχεδόν 30 ετών τον Απρίλιο καθώς τα μέλη του ξεκίνησαν έναν πόλεμο τιμών, ενώ κράτησαν τις προμήθειες σε αυξημένα επίπεδα ακόμα και μετά την επίτευξη εκεχειρίας στα μέσα του μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου