Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Με αλλαγές στη διοίκηση της Jugopetrol συνεχίζεται η ενίσχυση της διοικητικής ομάδας του Ομίλου ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Συνεχίζει την ανανέωση του στελεχικού δυναμικού σε όλο τον Όμιλο η διοίκηση των ΕΛΠΕ, με τη Jugopetrol, θυγατρική του Ομίλου στο Μαυροβούνιο να ετοιμάζεται να αναδείξει νέα μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο στην ετήσια Γενική Συνέλευση, που έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 27 Μαΐου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που απευθύνει στους μετόχους ο πρόεδρος της Jugopetrol AD, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται..
η απαλλαγή μελών του νυν Διοικητικού Συμβουλίου από τα καθήκοντά τους, αφού κάποιων η θητεία ολοκληρώνεται, καθώς και η εκλογή νέων στη θέση τους.

Μέχρι τώρα, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jugopetrol είναι ο κ. Κ. Μαδεμλής και Διευθύνων Σύμβουλος (εκτός σύνθεσης ΔΣ) ο κ. Αντ. Σεμελίδης. Μέλη του ΔΣ είναι η κα. Στ. Ψυλλάκη, ο κ. Κ. Κολιόπουλος, ο κ. Ευστ. Δεββές, ο κ. Σπ. Γκίκας και οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας κ.κ. Tr. Krogovic και Z. Peljko.

Ενίσχυση και αναδιοργάνωση της διοικητικής ομάδας σε όλο τον Όμιλο ΕΛΠΕ

Οι επικείμενες αλλαγές στο ΔΣ της Jugopetrol έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων αλλαγών σε υψηλόβαθμες στελεχικές θέσεις σε όλο τον Όμιλο,  στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης της διοικητικής ομάδας.

Για παράδειγμα,  στα τέλη Φεβρουαρίου ο κ. Αν. Βλασσόπουλος ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΠΕ UPSTREAM και επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων, ενώ προ ημερών ο κ. Αλ. Τζαδήμας ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου.

Οι αλλαγές επεκτείνονται και στις θυγατρικές του Ομίλου στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, στις αρχές του έτους νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΟΚΤΑ, τη θυγατρική του Ομίλου στη Βόρεια Μακεδονία, ανέλαβε ο κ. Vuk Radovic, ο οποίος τα προηγούμενα τρία χρόνια ήταν Managing Director στην EKO Serbia, ενώ κατά τη μακρά του θητεία και σε άλλες θυγατρικές του Ομίλου έχει περάσει και από τη Jugopetrol.

Ο κ. Radovic ανέλαβε καθήκοντα στη θέση του κ. Ιωάννη Γερουλάνη, ο οποίος διετέλεσε CEO της ΟΚΤΑ τα προηγούμενα 5 χρόνια.

H Jugopetrol AD

Η Jugopetrol AD είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στο Μαυροβούνιο και δραστηριοποιείται στη λιανική εμπορία, διανομή και αποθήκευση πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, καθώς και στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε δυο υποθαλάσσιες παραχωρήσεις στην Αδριατική. 

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ απέκτησε το 54,53% των μετοχών της εταιρείας το 2020.

Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Μαυροβουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου