Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Νορβηγία: Την φορολογική ελάφρυνση των πετρελαϊκών εταιρειών εξετάζει η κυβέρνηση

Από το energypress.gr
Προσωρινές αλλαγές στη φορολογία των εταιρειών πετρελαίου πρότεινε η κυβέρνηση της Νορβηγίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποτρέψει την κατάρρευση των επενδύσεων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως δήλωσε η Πρωθυπουργός της χώρας Erna Solberg.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να ενισχύσει την ρευστότητα των πετρελαϊκών..
εταιρειών κατά 100 δισεκατομμύρια κορώνες Νορβηγίας (9.7 δις δολάρια) στο σύνολο για το 2020 και 2021, επιτρέποντας ταυτόχρονα την ταχύτερη διεκπαιρέωση των επενδύσεων και αναστέλλοντας για μεταγενέστερο χρόνο της καταβολή των φόρων.

Να σημειωθεί ότι η Νορβηγία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Δυτικής Ευρώπης, με το μερίδιό της στην παγκόσμια παραγωγή αργού να φτάνει το 2%.

Η πρόταση της κυβέρνησης δεν επηρεάζει το καθεστώς για τον βασικό φορολογικό συντελεστή του 78% επί των κερδών που πληρώνουν οι εταιρείες πετρελαίου, αλλά κυρίως αφορά το καθεστώς για τις νέες επενδύσεις.

“Ακόμη κι αν η κυβέρνηση προωθήσει μια πολιτική απεξάρτησης από το πετρέλαιο, είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι η παρούσα κρίση δεν θα επιφέρει τέτοια πτώση και με τέτοια ταχύτητα που θα μας κοστίσει σε όρους ανταγωνιστικότητας, πράγμα που δύναται να βοηθήσει στην ενεργειακή μετάβαση”, είπε, χαρακτηριστικά η Solberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου