Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η Valero μεταβάλλει σε ζημιές αποθέματα 2 δισ. δολαρίων – Mείωση των επενδύσεων για το 2020

Από το worldenergynews.gr
Η Valero Energy Corp ανακοίνωσε την Τετάρτη 28.4.2020 απώλεια πρώτου τριμήνου 2 δισ. δολαρίων σε αποθέματα και μείωσε τον επενδυτικό προϋπολογισμό της για το2020, καθώς το διυλιστήριο των ΗΠΑ αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πτώση της ζήτησης για τα προϊόντα της.

Οι τιμές πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έγιναν αρνητικές για πρώτη φορά στην ιστορία, υπογραμμίζοντας τον βαθμό..
στον οποίο η πανδημία COVID-19 έχει βλάψει τη ζήτηση, καθώς οι πτήσεις και άλλες μεταφορές σε όλο τον κόσμο παραμένουν καθηλωμένες με τους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι.

Η απόδοση της Valero, η ποσότητα αργού πετρελαίου που υποβλήθηκε σε επεξεργασία από τα διυλιστήρια της, μειώθηκε 1,8% στα 2,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, η χαμηλότερη σε 18 τρίμηνα.

Το περιθώριο διύλισης της εταιρείας μειώθηκε κατά 9,7% στα 1,86 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα τριμηνιαία έσοδα μειώθηκαν περίπου 9% στα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία 3 χρόνια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει τώρα ότι οι επενδύσεις κεφαλαίου για το 2020 θα είναι περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, 400 εκατομμύρια δολάρια χαμηλότερα από την αρχική της πρόβλεψη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Valero απέσυρε όλες τις προβλέψεις κερδών για το έτος, επικαλούμενη τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και τον πόλεμο τιμών που ξεκίνησε από χώρες που παράγουν πετρέλαιο τον Μάρτιο.

Οι μετοχές της Valero σημείωσαν άνοδο 3,6% όπωες και άλλες ενεργειακές μετοχές, καθώς οι τιμές του πετρελαίου των ΗΠΑ ενισχύθηκαν την Τετάρτη.

Η καθαρή ζημιά που αναλογεί στους μετόχους ήταν 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια ή 4,54 $ ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 141 εκατομμυρίων δολαρίων ή 34 σεντ ανά μετοχή, κατά την προηγούμενη περίοδο.

Εξαιρουμένης της αποπληρωμής 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που προκλήθηκε από τη φθίνουσα αξία του αποθέματος διύλισης, η Valero ανέφερε προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα 34 σεντ ανά μετοχή για το τρίμηνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου