Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Από την Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Από το gsee.gr
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο ενημέρωσης της ΓΣΕΕ, με κύριο θέμα συζήτησης τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας με διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συμβατό με τις επιδιώξεις των συνδικάτων και απαντά με απόλυτο τρόπο στις επιδιώξεις μεγάλων εργοδοτών που επιχειρούν..
αυτή την κρίσιμη περίοδο να επιβάλλουν καθεστώς πλήρους απορρύθμισης του πλαισίου προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων και του εργατικού δικαίου.

Επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξέφρασε τη στήριξή του και συνεγχάρη την πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής για την υποστήριξη ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των υγειονομικών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται την επόμενη ημέρα στο εργασιακό πεδίο, αλλά και οι προτάσεις της Συνομοσπονδίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Τέθηκαν δε ζητήματα όπως η αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκ μέρους του Υπ. Εργασίας να προχωρήσει στην επέκταση της μετενέργειας των συλλογικών ρυθμίσεων που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν, αλλά και προβλημάτων που ανακύπτουν με περιπτώσεις εργοδοτικής παραβατικότητας που μέχρι σήμερα παραμένουν ανέλεγκτες. Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγου και τη μάχη που δίδεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και από τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα και την ETUC, καθώς χρειάζονται επιπλέον οικονομικοί πόροι για να χρηματοδοτήσουν την οικονομική ανάκαμψη χωρίς να επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος. Από την άποψη αυτή, τα συνδικάτα στηρίζουν ενεργά τη δυνατότητα η ΕΚΤ να αγοράζει απευθείας κρατικά ομόλογα καθώς και την επιλογή μέσων κοινής χρηματοδότησης (Ευρωομόλογα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου