Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Το fund USO καταβαραθρώνει το crude (αργό) με την ανακοίνωσή του ότι μηδενίζει την θέση του στα συμβόλαια Ιουνίου 2020

Από το worldenergynews.gr
Η νέα πτώση του πετρελαίου επισφραγίζει μεν την προβληματική κατάσταση προσφοράς - ζήτησης, όμως οι πληροφορίες από την Wall αναφέρουν στα κορυφαία media του χώρου, ότι το USO το Fund που έχει θέση σε συμβόλαια crude (αργού) λήξης των προσεχών μηνών προχωρεί σε αναδιάρθρωση της της θέσης του.

H εταιρία διαχείρισης του Fund είναι η USCF.

Η πτώση του πετρελαίου επιταχύνθηκε όταν το USO ανακοίνωσε..
την αναδιαρθρωσή του με στόχο μηδενισμό θέσεων στα κοντικά συμβόλαια, αυτά του Ιουνίου και αύξηση στα πιο μακρινά.

Το USO διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 2 δολάρια με πτώση σήμερα 15% στα 2,15 δολ και έχει καταγάψει πτώση 50% τις τελευταίες 20 ημέρες.

Επειδή έπαθε ζημιά από τα συμβόλοια  Μαϊου, που έγραψαν αρνητικές τιμές, το United States Oil Fund, το μεγαλύτερο μέχρι τώρα με ETFs του κλάδου, με ενεργητικό που είχε φτάσει τα 5 δισ δολάρια είναι βασικός πάιχτης στα συμβόλαια πετρελαίου.

Η νέα του διάρθρωση είναι ως εξης: 30% συμβόλαια Ιουλίου, 15% Αύγουστο, 15% Σεπτέμβριο,15% Οκτώβριο , 15% Δεκέμβριο και 10% στον Ιούνιο του 2021.

Η ανακοίνωση ότι πρόκειται να  μηδενίσει την θέση του Ιουνίου του 2020 μέσα στις επόμενες  3 ημέρες οδήγησε σε πιέσεις στην αγορά με αποτέλεσμα τα συμβόλαια του crude να υποστούν νέα καθίζηση κάτω από τα 13 δολάρια με απώλειες και άνω του 24%.
Το brent κάτω στα 18,30 δολ με πτώση -13,71%.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν για  τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα ζημιές την περασμένη εβδομάδα, με το Brent να υποχωρεί 24% και το WTI να σημειώνει απώλειες περίπου 7%. Οι τιμές έχουν πλέον υποχωρήσεις για οκτώ από τις τελευταίες εννέα τελευταίες εβδομάδες.

«Η αγορά ανησυχεί πολύ για επανάληψη της αρνητικής τιμής, καθώς ο κόμβος αποθήκευσης και παράδοσης Cushing είναι κορεσμένος», δήλωσε ο Harry Tchilinguirian, της BNP Paribas, στο Reuters Global Oil Forum. «Η μετατόπιση του ανοιχτού ενδιαφέροντος από τον Ιούνιο θα έχει αρνητικές συνέπειες για τη ρευστότητα του συμβολαίου, οδηγώντας ενδεχομένως σε μεγαλύτερη αστάθεια στην τιμή του» πρόσθεσε.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 518,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Απριλίου, κοντά στο ρεκόρ των 535 εκατομμύρια βαρέλια του 2017.

Το Cushing, το σημείο παράδοσης για το WTI, ήταν 70% γεμάτο στα μέσα Απριλίου, αν και σύμφωνα με τους traders όλοι οι διαθέσιμοι χώροι έχουν ήδη μισθωθεί.

Η παγκόσμια οικονομική παραγωγή αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2% φέτος ενώ η ζήτηση έχει μειωθεί κατά 30% λόγω της πανδημίας.

«Το τρέχον ισοζύγιο πετρελαίου είναι απλώς τραγικό και δεν αναμένεται βελτίωση μέχρι τον Ιούνιο λόγω της (μαζικής) πτώσης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου», δήλωσε ο Tamas Varga της PVM.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ +, δεσμεύτηκαν αυτό το μήνα να μειώσουν την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου