Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Πετρέλαιο: Το Κουβέιτ προχωρά νωρίτερα σε περικοπές

Από το naftikachronika.gr
To Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου πριν από την 1η Μαΐου, όπως είχε αποφασιστεί από τα κράτη-μέλη του OPEC+.

O τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου εντός OPEC «αισθάνεται την ευθύνη να προσαρμοστεί στις συνθήκες της αγοράς», τόνισε..
στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ, KUNA, ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Khaled Al-Fadhel. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρα της Μέσης Ανατολής έχει μειώσει μερικές από τις προμήθειές της στις διεθνείς αγορές.

Στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου επικρατεί ένα χάος, καθώς η μεγάλη προσφορά και η συρρικνωμένη ζήτηση λόγω της πανδημίας έχουν ως απόρροια οι τιμές να έχουν μειωθεί κατά 74% από τις αρχές του έτους. Σε μια προσπάθεια να διασώσουν τις τιμές, ο OPEC και άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, συμφώνησαν σε περικοπές ύψους 9,7 εκατ. βαρελιών/ημέρα από τον επόμενο μήνα.

Σε ό,τι αφορά τη Σαουδική Αραβία, αξιωματούχοι της Saudi Aramco αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ενδεχόμενο περικοπών πριν από την 1η Μαΐου. Από την άλλη, το Ιράκ δεν πρόκειται να μειώσει την παραγωγή του πετρελαίου, σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε διεθνή ΜΜΕ υψηλόβαθμα στελέχη της κρατικής Οil Marketing Co.

Όσον αφορά τις χώρες-μέλη του OPEC εκτός Περσικού Κόλπου, η Νιγηρία έχει περικόψει ήδη την παραγωγή της, καθώς δεν διαθέτει άλλο αποθηκευτικό χώρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου