Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Noble Energy: Μειώνει επενδύσεις, μισθούς και μέρισμα για να αντιμετωπίσει την κρίση

Από το capital.gr
Η Noble Energy Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι υιοθέτησε σειρά μέτρων για να αντιμετωπίσει την κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου και την αδύναμη ζήτηση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ειδικότερα, ο κολοσσός του πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του 2020 κατά..
επιπλέον 350 εκατ. δολ. ενώ ταυτόχρονα έχει εντοπίσει άλλα 125 εκατ. δολ. σε δράσεις εξοικονόµησης για να μειώσει τις δαπάνες φέτος κατά περισσότερο από 175 εκατ. δολ. σε σύγκριση με τον αρχικό σχεδιασμό. 

Η εταιρεία έχει επίσης μειώσει τους μισθούς των κορυφαίων στελεχών από 10% έως 20%, ενώ μείωσε τις προκαταβολές προς τους διευθυντές της κατά 25%. Επίσης έχει θέσει σε προσωρινή αργία εργαζόμενους. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι ρευστοποίησε συμβόλαια αντιστάθμισης κινδύνου στο πετρέλαιο που είχαν φτάσει στη μέγιστη αξία τους δημιουργώντας 145 εκατ. δολ. κέρδη το πρώτο τρίμηνο, ενώ πρόσθεσε νέα συμβόλαια για το υπόλοιπο του έτους. 

Τέλος, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα έχει επαρκή ρευστότητα άντλησε 1 δισ. δολ. από την ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση των 4 δισ. δολ. και μείωσε το μέρισμα της στα 8 cents ανά μετοχή. 

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν 3,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου