Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ρωσία: Η Πρόσφατη Μείωση Παραγωγής Αργού στις ΗΠΑ Δεν Αποτελεί Προσπάθεια Εξισορρόπησης των Αγορών

Από το energia.gr
Η πρόσφατη πτώση της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ λόγω χαμηλών τιμών δεν πρέπει να θεωρηθεί ως προσπάθεια εξισορρόπησης των αγορών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκώφ, σύμφωνα με το TASS. Οι δηλώσεις Πεσκώφ ήρθαν σε απάντηση στο ερώτημα εάν η Ρωσία είναι ευχαριστημένη από την πτώση της προσφοράς πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία είναι αναπόφευκτη εξαιτίας της φθίνουσας..
ζήτησης και των χαμηλών τιμών. Επίσης, ο Υπουργός Πετρελαίου τόνισε την ανάγκη να καθοριστούν τα ποσοστά παραγωγής αργού ανά χώρα πριν την αυριανή σύνοδο του ΟΠΕΚ+

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε ότι η φυσιολογική μείωση της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως περικοπές που στοχεύουν στη σταθεροποίηση των αγορών. "Αυτές είναι απολύτως διαφορετικές μειώσεις ... και [η σύγκρισή τους] σημαίνει σύγκριση μήλων και πορτοκαλιών."

Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να περιμένουμε την τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ + που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Απριλίου, όπου οι εμπειρογνώμονες θα ανταλλάξουν απόψεις για να εξακριβώσουν τη δυναμική της αγοράς.

Λόγω της ταχείας εξάπλωσης του νέου κορωναϊού (COVID-19), η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και η ζήτηση πετρελαίου παραμένουν πολύ χαμηλά, δημιουργώντας υπερπροσφορά σε πετρέλαιο και κατάρρευση των τιμών του αργού πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι, μετά την αποτυχία να συμφωνήσουν σε βαθύτερες και μακρύτερες περικοπές στις 6 Μαρτίου, ο ΟΠΕΚ+, τον οποίο αποτελούν, από τη μια, ο ΟΠΕΚ, στον οποίο την πρωτοκαθεδρία έχει η Σαουδική Αραβία, και, από την άλλη, η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εκτός ΟΠΕΚ, όπου πρωταγωνιστεί η Ρωσία, θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, με την ελπίδα να συμφωνήσουν σε μείωση της συνολικής παραγωγής τους, ώστε να  περιοριστεί μέρος της υπερπροσφοράς στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Ιράν: Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ να συμφωνήσουν στις Ποσοστώσεις Παραγωγής Πριν την Αυριανή Συνάντηση

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν δήλωσε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ+ πρέπει να συμφωνήσουν για τις βασικές ποσοστώσεις παραγωγής ανά χώρα πριν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ειδικότερα, ο Bijan Namdar Zanganeh, σε ανάρτηση στο Twitter, ανέφερε ότι πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες την Τρίτη με τους υπουργούς πετρελαίου τριών πετρελαιοπαραγωγών κρατών εντός και εκτός ΟΠΕΚ, καθώς και, συγκεκριμένα, της Αλγερίας, της Ρωσίας και του Κουβέιτ.

"Πριν από τη συνάντηση με τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ και των χωρών που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ, είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε για τα βασικά ποσοστά παραγωγής κάθε χώρας, πράγμα που αποτελεί την απαραίτητη βάση για τη μείωση της παραγωγής", πρόσθεσε ο Zanganeh.

Ανέφερε ότι αυτή η κίνηση στοχεύει στην αποκατάσταση της σταθερότητας της πετρελαϊκής αγοράς πριν ληφθούν οι αποφάσεις κατά την αυριανή συνάντηση μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών πετρελαίου.

Ο Zanganeh τόνισε, εξάλλου, ότι οι παραγωγοί από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά, θα πρέπει επίσης να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις του ΟΠΕΚ +.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου