Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Νορβηγία: Σκέψεις να συμμετάσχει σε πιθανή περικοπή στην παραγωγή πετρελαίου για πρώτη φορά από το 2002

Από το capital.gr
Η Νορβηγία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη δυτική Ευρώπη, ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει μέρος σε πιθανή συμφωνία για περικοπή στην παραγωγή πετρελαίου, εάν υπάρξει σχετική παγκόσμια συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Θα πρόκειται, όπως τονίζει το πρακτορείο Bloomberg, για την πρώτη φορά από το 2002, που το Όσλο θα λάβει μέρος σε τέτοιου τύπου κίνηση.

Η σκανδιναβική χώρα, της οποίας η πετρελαϊκή παραγωγή αναμένεται ..
να αυξηθεί εντός των ερχόμενων ετών, τα τελευταία 18 χρόνια δεν συμμετείχε στις σχετικές συμφωνημένες περικοπές στις οποίες προχωρούν ανά καιρούς χώρες του ευρύτερου σχήματος του OPEC+ (OPEC, Ρωσία και λίγες ακόμη χώρες).

Σαουδική Αραβία και Ρωσία έχουν υπονοήσει ότι χρειάζονται τη συμμετοχή όλων των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου εάν πρόκειται να προχωρήσουν σε συμφωνία για περικοπή της παραγωγής, προκειμένου να στηρίξουν τις διεθνείς τιμές του "μαύρου χρυσού".

Σχετικές δηλώσεις πραγματοποίησε η Νορβηγή υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας Tina Bru, που σημείωσε ότι εάν οι υπόλοιποι παραγωγοί συμφωνήσουν, η Νορβηγία πιθανόν να προχωρήσει επίσης σε μονομερή περιορισμό της παραγωγής της, εάν αυτό είναι επωφελές για τη διαχείριση των πόρων της και την οικονομία της.

Η χώρα παρήγαγε 1,75 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα τον Φεβρουάριο, λιγότερο από το 2% της παγκόσμιας παραγωγής.

Η παραγωγή μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεαστεί από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου