Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Πετρέλαιο: Αναβάλλεται για τις 9 Απριλίου η συνάντηση του OPEC+, μετά τις νέες αψιμαχίες Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας

Από το mononews.gr
Τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της διευρυμένης συνάντησης των χωρών του OPEC+ για το ζήτημα της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής του πετρελαίου και τον πόλεμο τιμών του, αποφάσισαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού.

Η συνάντηση είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Απριλίου, ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχοι του οργανισμού αναφέρουν..
πως αποφάσισαν τη μετάθεσή της για μερικές ημέρες αργότερα προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για συζητήσεις μεταξύ των πλευρών.

Η μετάθεση της ημερομηνίας έρχεται μετά τις αιχμές που άφησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά της Σαουδικής Αραβίας για τη στάση της στην προηγούμενη αποτυχημένη συνάντηση του οργανισμού, κατά την οποία δεν υπήρξε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής. Όπως ανέφερε, πάντως, θα πρέπει να υπάρξει μείωση της παραγωγής για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην διεθνείς αγορές.

Οι κατηγορίες του Πούτιν έφεραν την αντίδραση του Ριάντ, με τον υπουργό Εξωτερικών, πρίγκιπα Φάισαλ Μπιν Φάρχαν να υποστηρίζει πως τα λόγια του Ρώσου προέδρου δεν απηχούσαν την αλήθεια.

Πάντως οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν στην ανάγκη μείωση της παραγωγής, αλλά και τη διεύρυνση των χωρών του OPEC+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου