Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συναδέλφισσες-οι,

Ο μήνας Μάρτιος του 2020 ήταν ένας πολύ δύσκολος μήνας που τα είχε όλα: Διοικητικούς και Οικονομικούς απολογισμούς του ΠΣΕΕΠ και του ΤΑΑΤ, Διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΣΣΕ και τον ΕΚ, αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και διαχείριση της κρίσης (της πανδημίας) μετά και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση μετά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Σαν υπεύθυνη παράταξη η Δύναμη Ανατροπής, αναγνωρίζοντας ..
την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει ο καθένας μας ξεχωριστά θα θέλαμε να σας πούμε τα παρακάτω:

Είναι κατανοητές οι θέσεις, τα αιτήματα και οι αγωνίες που εκφράζονται από τους εργαζόμενους. Έχει μεγάλη σημασία για όλους, οι συνάδελφοί μας που αποτελούν την πρώτη γραμμή της συντήρησης και λειτουργίας να μπορέσουν υγιείς και δυνατοί να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Γι' αυτό ζητήσαμε από όλες τις Διευθύνσεις των Εγκαταστάσεων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Όλοι οι συνάδελφοι διαχρονικά έχουν τιμήσει την εργασία τους σε shutdown, αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και θα διαφωνήσουμε με τους επιπόλαιους και ανεύθυνους χαρακτηρισμούς των "συνδικαλιστών" Ενιαίας -Ελκε για έλλειψη εμπειρίας. Παρουσιάστηκαν ξανά για να συνεχίσουν τις γκάφες και τα μισόλογα. 

Ενοχλεί η σύνθεση του προεδρείου γιατί δεν περίμεναν να υπάρξει τόσο μεγάλο έργο σε τόσο μικρό διάστημα.

Σωστή διαχείριση, αντιμετώπιση πρωτόγνωρων καταστάσεων και κλείσιμο σύμβασης με αυξήσεις. 

Έτσι λοιπόν λόγω της σκοτοδίνης που τους περιβάλλει οι άχαστοι συνδικαλιστές Ενιαίας-Έλκε έβγαλαν και ποσό το οποίο είχε συμφωνηθεί σαν μπόνους μετά την εξομάλυνση της κατάστασης.

Λυπήθηκαν (?) τον γραμματέα του Σωματείου που διάβασε την πρόταση του προεδρείου. 
Θυμήθηκαν πρακτικά, θυμήθηκαν κενό στο ταμείο ενώ το έλεγχαν για 5 ΩΡΕΣ χωρίς να διαπιστώσουν καμία παρατυπία και αποχώρησαν λέγοντας ότι όλα είναι εντάξει. 

Συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, οι καταστατικές λειτουργίες του Σωματείου δεν είναι ούτε λούνα παρκ, ούτε α λα καρτ επιθυμίες. 

Μετά ανακάλυψαν κενά στο πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης. Ποτέ δεν δεχτήκαμε χρέωση κανονικών αδειών ούτε φυσικά ενδώσαμε στις προτροπές του οξυδερκούς επικεφαλής της Ενιαίας για απεργίες "όπως κάνουν τα συνδικάτα στη Βόρεια Ιταλία". Προσπάθησαν να θεωρήσουν δικό τους κατόρθωμα ή να πάρουν λίγη από την σκόνη της επιτυχίας του Προεδρείου για τις συμφωνίες που πετύχαμε σε σύμβαση (ενώ ήταν απόντες) και στις τηλεδιασκέψεις με την εταιρεία. 

Είναι πιο έντιμο συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να λέτε την αλήθεια στους συναδέλφους μας σε όλες τις τοποθετήσεις σας διότι άλλα ψηφίζετε στο ΔΣ, άλλα γράφετε στις ανακοινώσεις σας και άλλα ψηφίζετε στις σημαντικές ψηφοφορίες για τους απολογισμούς, της ΕΣΣΕ και του ΕΚ. 

Όλα αυτά βέβαια αποδεικνύονται από τα πρακτικά και από τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, όπου οι συνάδελφοι μας αναγνώρισαν και επικρότησαν με πολύ μεγάλες πλειοψηφίες τις ενέργειες και τις αποφάσεις του Προεδρείου. Επειδή όμως τα πολλά ψέματα και οι απόπειρες διαστρέβλωσης πολλών θεμάτων για εσάς είναι καθημερινή ρουτίνα, γι’ αυτό το λόγο ίσως έφτασε η ώρα να κάνουμε πράξη την πρότασή μας (κάτι που εσείς είστε σφόδρα αντίθετοι) να μεταδίδονται όλα τα ΔΣ του ΠΣΕΕΠ live streaming για να τα βλέπουν όλοι οι συνάδελφοι και να βγάζουν τα συμπεράσματά τους. 

Συνάδελφοι -σες 

Με αυτά τα δεδομένα ΣΗΜΕΡΑ και μ' ένα άγνωστο ΑΥΡΙΟ το σωματείο θεωρεί ότι έπραξε το καλύτερο. Εκπροσωπούμε όλους τους εργαζομένους όπου και αν ανήκουν. Σαν Δύναμη Ανατροπής είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε όπου χρειαστεί. 

Συστήνουμε δε στους συνδικαλιστές Ενιαίας-Ελκε - Αγωνιστικού Μετώπου να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να καταλάβουν μερικοί πού δουλεύουν, ότι πρέπει να εκπροσωπούν συναδέλφους και όχι να γίνονται φερέφωνα. 

Με αίσθημα υψηλής ευθύνης διαχειριζόμαστε όλα τα εργασιακά θέματα με πλήρη συναίσθηση στο περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου