Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη ρωσική Rosneft για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα

Από το naftemporiki.gr
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε μια ακόμη θυγατρική εταιρεία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft και συγκεκριμένα στην TNK Trading International S.A. που έχει την έδρα της στην Ελβετία, επειδή εμπορευόταν πετρέλαιο της Βενεζουέλας.

«Η TNK Trading International S.A. είναι μια ακόμη θυγατρική εταιρεία της Rosneft» η οποία ασχολείται με την πώληση και την μεταφορά ..
αργού πετρελαίου από την Βενεζουέλα, στην οποία επεκτείνονται οι κυρώσεις» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Ντονάλντ Τραμπ θεωρεί το μέτρο αυτό αναγκαίο για όσους «υποστηρίζουν ένα διεφθαρμένο καθεστώς που εκμεταλλεύεται τον πετρελαϊκό πλούτο της Βενεζουέλας».

Στις 18 Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ είχαν επιβάλλει κυρώσεις σε μια άλλη θυγατρική της Rosneft, την Rosneft Trading (RTSA) και στον πρόεδρο της Ντιντιέ Κσιμίρο, με το σκεπτικό ότι ενεργούσε ως διαμεσολαβητής στην πώληση του πετρελαίου της Βενεζουέλας. Μετά την επιβολή των κυρώσεων τα φορτία του πετρελαίου της Βενεζουέλας πέρασαν από τη Rosneft Trading στην TNK Trading International S.A, αναφέρεται στο δελτίο τύπου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου