Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Πετρέλαιο: Η χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από το 2008

Από το m.naftemporiki.gr
Ανακάμπτουν 5% σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, οδεύοντας όμως προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από την εποχή της πιστωτικής κρίσης του 2008, καθώς ο κορωνοϊός «βουλιάζει» την παγκόσμια ζήτηση, την ώρα που έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

Η τιμή του μπρεντ ανέκαμπτε στα 35 δολάρια το βαρέλι, σε εβδομαδιαία βάση όμως έχει υποστεί απώλειες 23%, στη μεγαλύτερη..
πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008. Κέρδη 4,9% και για το αμερικανικό αργό, στα 33 δολάρια το βαρέλι, έχοντας όμως χάσει περίπου το ένα-πέμπτο της αξίας του στη διάρκεια της εβδομάδας.

«Ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη εβδομάδα, τόσο για το πετρέλαιο όσο και για τις διεθνείς μετοχές», επισημαίνει ο Μάικλ ΜακΚάρθι, στρατηγικός αναλυτής στην CMC Markets. 

Εκτός από τις ανησυχίες λόγω κορωνοϊού, οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγοί Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προετοιμάζονται για αύξηση της παραγωγής, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τη Ρωσία και τη συμμαχία ΟΠΕΚ+.

Η Goldman Sachs αναμένει ρεκόρ πλεονάσματος αργού τον Απρίλιο, ενώ αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους στα 42 δολάρια το βαρέλι για το μπρεντ το 2020, ενώ τον Φεβρουάριο προέβλεπαν τιμή 60,63 δολαρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου