Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Petrobras: Στροφή στα ναυτιλιακά καύσιμα

Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή της Βραζιλίας, Petrobras, κατέγραψε νέο μηνιαίο ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, η Petrobras απέστειλε τον Φεβρουάριο 238.000 βαρέλια ναυτιλιακών καυσίμων/ημέρα, καθώς, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, προχώρησε..
σε μια στρατηγική κίνηση αναφορικά με τον ανεφοδιασμό των πλοίων στις διεθνείς αγορές.

Από την άλλη, οι πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων της Βραζιλίας τον Ιανουάριο άγγιξαν τα 6,1 εκατ. βαρέλια, καταγράφοντας σημαντική αύξηση 57,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πετρελαίου της χώρας (ANP).

Μάλιστα η σημαντική αυτή αύξηση προήλθε παρά την εξάπλωση του κορονοϊού και τις γενικότερες στρεβλώσεις που παρουσιάστηκαν/παρουσιάζονται στα λιμάνια εξαιτίας του ιού. Να σημειωθεί ότι η Κίνα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους για τη Βραζιλία.

Η Petrobras, από το β΄ εξάμηνο του 2019, άρχισε να στρέφεται στις διεθνείς αγορές ανεφοδιασμού καυσίμων για τα πλοία εν αναμονή της εφαρμογής του sulphur cap και συνεπώς της αναμενόμενης υψηλής ζήτησης των ναυτιλιακών εταιρειών για αποθειωμένα καύσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη φύση του το βραζιλιάνικο πετρέλαιο είναι γλυκό και ηπεριεκτικότητά του σε θείο είναι μικρότερη του 0,5%, καθιστώντας το ιδανικό για τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές του ΙΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου