Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε συνέχεια της προσπάθειας που κάνουµε οι εργαζόµενοι των ΕΛΠΕ για την αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων, αντιπροσωπεία του Σωµατείου µας συναντήθηκε χθες το απόγευµα µε τον υπουργό Ενέργειας κo Χατζηδάκη.

Αναπτύξαµε στον Υπουργό αναλυτικά..
τα επιχειρήµατα µας και τους λόγους που πιστεύουµε ότι η ατµοµηχανή της Ανάπτυξης, όπως όλοι αρέσκονται να αποκαλούν τα ΕΛΠΕ, πρέπει και οφείλουν για εθνικούς και κοινωνικούς λόγους να παραµείνουν υπό δηµόσιο έλεγχο.

Επίσης επαναλάβαµε στον Υπουργό τη θέση µας ότι αφού η χώρα έχει απαλλαγεί από τα µνηµόνια και βγαίνει ελεύθερα στις αγορές, δεν µπορεί η εισπρακτικού χαρακτήρα πώληση του ποσοστού του δηµοσίου στα ΕΛΠΕ να αποκαλείται ''µνηµονιακή υποχρέωση'', για αυτό το λόγο ζητήσαµε να επιστρέψει το ποσοστό των µετοχών από το ΤΑΙΠΕ∆ στο Υπουργείο Οικονοµικών.

Ο Υπουργός προσπάθησε να µας καθησυχάσει λέγοντας ότι δεν απειλούνται ούτε οι εργασιακές θέσεις, ούτε η συλλογική µας σύµβαση επισηµαίνοντας για άλλη µια φορά την συµβατική υποχρέωση της χώρας για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και ότι η διαδικασία συνεχίζεται, αναζητώντας όµως να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία διότι η συναλλαγή πρέπει να είναι κερδοφόρα για το ∆ηµόσιο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εκείνο που µπορούµε να του υποσχεθούµε εµείς οι εργαζόµενοι είναι ότι δεν πρόκειται να υποστείλουµε τη σηµαία του Αγώνα µας µέχρι να ακυρωθεί η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

                                                     Ο ΑΓΩΝΑΣ ∆ΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ 
                                                               ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου