Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΗΠΑ: Καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου έως το 2047;

Από το naftikachronika.gr
H αμερικανική Energy Information Administration δημοσιοποίησε, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, την πιο πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο «Annual Energy Outlook 2020 (AEO2020)», στην οποία περιγράφεται ότι από φέτος έως και το 2047 οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν καθαρό εξαγωγέα πετρελαιοειδών.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΙΑ αναφέρει ότι..
από το 2020 οι ΗΠΑ θα εξάγουν περισσότερο πετρέλαιο και παράγωγα αυτού απ’ ό,τι εισάγουν, καθώς η παραγωγή έχει πάρει την ανιούσα, ενώ η εγχώρια ζήτηση πετρελαϊκών προϊόντων βαίνει μειούμενη.

Οι ΗΠΑ από το 1953 εισήγαγαν ετησίως εμπορεύματα ενέργειας σε μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ό,τι εξήγαγαν, ωστόσο η τάση αυτή φαίνεται ότι από φέτος θα αλλάξει, δεδομένης της «εκτόξευσης» των εξαγωγών το τελευταίο διάστημα.

Στο report σημειώνεται ότι, μετά το 2047, η χώρα θα μετατραπεί εκ νέου σε καθαρό εισαγωγέα πετρελαιοειδών, λόγω της αυξημένης εγχώρια ζήτησης για βενζίνη και εκτιμώμενης μειωμένης παραγωγής.

Να σημειωθεί τέλος πως σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, οι ΗΠΑ υπήρξαν καθαρός εξαγωγέας το 2017, εξέλιξη που συνεχίστηκε το 2018 και το 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου