Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Μετακινήθηκε το «ρολόι του τέλους του κόσμου»: Μόλις 100 δευτερόλεπτα πριν την καταστροφή

Από το bankingnews.gr
Η Επιτροπή των Ατομικών Επιστημόνων ρύθμισε σήμερα το «ρολόι του τέλους του κόσμου» (Doomsday Clock), τοποθετώντας τους δείκτες μόλις 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, το πλησιέστερο που είχαμε ποτέ για την εξαφάνιση της ανθρωπότητας.

Τα μεσάνυχτα στο «ρολόι του τέλους του κόσμου» σηματοδοτούν..
την ολική καταστροφή.

«Βρισκόμαστε μόλις 100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα.
Τόσο κοντά βρίσκεται ο πλανήτης στην καταστροφή» δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Rachel Bronson.

«Τώρα αντιμετωπίζουμε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μια οριακή κατάσταση που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για λάθος ή περαιτέρω καθυστέρηση».

Σύμφωνα με την Rachel Bronson οι παράγοντες που καθορίζουν την εγγύτητα προς το τέλους του κόσμου είναι η πυρηνική απειλή και η κλιματική αλλαγή.

Τα τελευταία χρόνια, η Επιτροπή έχει αρχίσει να εξετάζει και άλλους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η γονιδιακή μετάλλαξη και οι απειλές στον κυβερνοχώρο, όπως τα fake news.

Το 2018 το ρολόι είχε ρυθμιστεί στις 11:58, δηλαδή δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και παρέμεινε στην ίδια θέση και το 2019.

Ο λόγος που επαναρυθμίστηκε 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του κόσμου είναι ότι οι απειλές παραμένουν ίδιες και ενισχύθηκαν.

Ειδικότερα για την κλιματική αλλαγή οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτή έχει σημαντικό αντίκτυπο με τεράστιες φυσικές καταστροφές, πλημμύρες και πυρκαγιές, όπως διαπιστώσαμε και με την Αυστραλία που καίγεται εδώ και μήνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου