Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Αποχώρηση της BP από το Kirkuk του Ιράκ - Αιτία οι εντάσεις στην περιοχή

Από το worldenergynews.gr
Αποχώρησε από το γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο Kirkuk του Ιράκ η BP σύμφωνα με το Reuters, μετά τη λήξη της συμφωνίας εκμετάλλευσης ύψους 100 εκατ. δολ.

Πρόκειται για ακόμη ένα χτύπημα στις ελπίδες του Ιράκ για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου. Η αιτία της συγκεκριμένης απόφασης εδράζεται..
στην έκταση των εντάσεων ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ.

Το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Μέση Ανατολή μετά τη Σαουδική Αραβία, αντλώντας περίπου 4,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Η επιδείνωση της κατάστασης για την ασφάλεια δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο για τις ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πετρελαίου και αερίου της χώρας.

Η BP ενημέρωσε τις ιρακινές αρχές τον περασμένο μήνα ότι απομάκρυνε το προσωπικό της από το πετρελαϊκό πεδίο στο βόρειο τμήμα της χώρας μετά τη λήξη της σύμβασης.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης πεδίου για την ανάπτυξη του πετρελαϊκού πεδίου Kirkuk έχουν παραδοθεί στην εταιρία North Oil Company και δυστυχώς ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Είναι πολύ προφανές ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δεν ήταν ενθαρρυντικά για την BP να επεκτείνει τις δραστηριότητές της», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου