Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Η Total αναβάλει την επανεκκίνηση της μονάδας διύλισης Donges λόγω απεργίας

Από το worldenergynews.gr
Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Total έχει αναβάλει την επανεκκίνηση μιας μονάδας απόσταξης στο διυλιστήριο Donges 220.000 βαρέλι ανά ημέρα μέχρι την Παρασκευή λόγω μιας εθνικής απεργίας για την προγραμματισμένη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη 
15/1/2020.

Η Total, η οποία εκμεταλλεύεται..
πέντε από τα επτά διυλιστήρια της Γαλλίας, δήλωσε ότι οι μεταφορές ραφιναρισμένων προϊόντων από την Donges ανεστάλησαν την Τρίτη για 72 ώρες λόγω της απεργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η παραγωγή συνεχίζεται στα άλλα διυλιστήρια της - Normandy, Grandpuits, Feyzin και La Mede - αλλά οι μεταφορές ραφιναρισμένων προϊόντων από τα διυλιστήρια στις αποθήκες ήταν σε αναμονή.

Η Total σταμάτησε την μονάδα απόσταξης στο Donges στη δυτική ακτή της Γαλλίας την Κυριακή εξαιτίας της έλλειψης εφοδιασμού με πετρέλαιο καθώς λιμενικοί εμπόδιζαν τις παραδόσεις αργού στο διυλιστήριο.

Ένας αξιωματούχος της ομοσπονδίας δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι εργαζόμενοι είχαν ψηφίσει για να παρατείνουν την απεργία στο διυλιστήριο.

Οι γάλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας δήλωσαν ότι θα εντείνουν τις ενέργειες στον τομέα αυτόν για να πιέσουν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση.

Ο  Πρωθυπουργός κ. Edouard Philippe δήλωσε σε ομιλία του ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των δημόσιων μεταφορών «κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης» δεν οδηγούν πουθενά, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ».

Οι εργαζόμενοι στον εθνικό σιδηροδρομικό σταθμό SNCF και το μετρό RATP του Παρισιού βρίσκονται σε απεργία από τις 5 Δεκεμβρίου, προκαλώντας σοβαρές διαταραχές στις μεταφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου