Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Την τελική φόρμουλα για τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας αναζητούν ΕΛ.ΠΕ και Edison

Από το energypress.gr
Είναι εταίροι, στην Elpedison, και μάλιστα με ποσοστό από 50% τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ιταλική Edison και μετά την αποχώρηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι δύο ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της εταιρίας παραγωγής και προμήθειας ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ωστόσο, αν και το σχήμα στο οποίο μετέχουν..
είναι δοκιμασμένο και λειτουργεί αποδοτικά εντούτοις μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει την επενδυτική απόφαση, δηλαδή το αν θα διεκδικήσουν από κοινού την εταιρία – «φιλέτο» του ελληνικού δημοσίου στο φυσικό αέριο, τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Η εκκρεμότητα αυτή των δύο εταίρων, ήλθε στο φως της δημοσιότητας, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν στελέχη των ΕΛ.ΠΕ έκαναν γνωστό πως δεν έχουν ακόμη συζητήσει με την Edison για το αν θα κατέλθουν από κοινού στο διαγωνισμό πώλησης του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, οι μέτοχοι της Elpedison έκαναν τις πρώτες συζητήσεις κι αποφάσισαν να αφήσουν τις τελικές αποφάσεις για το προσεχές χρονικό διάστημα, με δεδομένο το ό,τι το ΤΑΙΠΕΔ ακόμη κι αν σήμερα βγάλει στον «αέρα» την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπάρχει χρόνος για διαβουλεύσεις και κατάληξη τους, αφού σίγουρα η προθεσμία υποβολής προτάσεων θα είναι γύρω στον Μάρτιο.

Πηγές αναφέρουν ότι οι δύο εταιρίες έχουν καταθέσει η μία προς την άλλη τις προτάσεις τους για τη σύνθεση και τον τρόπο σύστασης του σχήματος που θα κονταροχτυπηθεί με τους υπόλοιπους υποψήφιους επενδυτές αλλά υπάρχουν για την ώρα διαφορετικές προσεγγίσεις. Όπως επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, απομένει και η εκπόνηση του σχεδίου ενοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Elpedison, στην περίπτωση που αναδειχθούν πλειοδότες του διαγωνισμού.

Οι εταίροι εκπέμπουν αισιόδοξα μηνύματα ως προς την κατάληξη των μεταξύ τους διαβουλεύσεων φέρνοντας ως παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και δραστηριοποιείται η κοινή τους εταιρία στην αγορά ενέργειας. Και όπως αναφέρουν στελέχη τους στο energypress, δεν θα αργήσει η ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων.

Κοινή είναι επίσης και η διάψευση του οποιουδήποτε σεναρίου που να θέλει τους δύο εταίρους να τα σπάνε μεταξύ τους σε ενδεχόμενο που δεν κατέβουν από κοινού στον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου