Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

EIA: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ – Στα 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα έφθασαν οι εξαγωγές

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά πολύ από τον Ιούνιο, λόγω της αύξησης των εξαγωγών περισσότερα από 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για πρώτη φορά στην ιστορία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Energy Information Administration.

Τα αποθέματα μειώθηκαν..
κατά 11,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου σε 429,9 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών  για πτώση 3,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η απότομη πτώση των αποθεμάτων οφειλόταν εν μέρει στην ενισχυμένη παραγωγή ραφιναρίσματος, η οποία αύξησε τα αποθέματα αποσταγμάτων και βενζίνης, καθώς και στην σημαντική πτώση των εισαγωγών και αύξηση των εξαγωγών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήγαγαν πετρέλαιο από τις αρχές του 2016, μετά την απαγόρευση τεσσάρων δεκαετιών.

Η κατασκευή ναυτιλιακών τερματικών σταθμών και αγωγών έχει αυξηθεί για να παραδώσει πετρέλαιο στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ για εξαγωγή. Αυτό έχει ανεβάσει τις παγκόσμιες προμήθειες, υποσκάπτοντας το μερίδιο αγοράς του  ΟΠΕΚ, το οποίο έχει περιορίσει την προσφορά για να μην καταρρεύσει η τιμή του πετρελαίου.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. παρέμειναν υψηλότερα  μετά την δολοφονία ενός Ιρανού αξιωματούχου, αλλά αποκόμισαν κέρδη λόγω της απότομης αύξησης των αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης.

Το West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 2,8% ή 1,71 δολάρια ανά βαρέλι στα 62,89 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent κέρδισε 2,04 δολάρια το βαρέλι ή 3% στα 68,25 δολάρια το βαρέλι.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 1,52 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Οι ροές διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 303.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε η EIA. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια σε 242,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 8,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 133,7 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 1,1 εκατομμυρίου βαρελιών, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου