Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Η IOC της Ινδίας αναζητά προϊόντα



 Η ινδική ελεγχόμενη από το κράτος παραγωγός IOC επιδιώκει να αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες προπυλένιο για να ανταποκριθεί στη σταθερή εγχώρια ζήτηση πολυπροπυλενίου (PP). Η έλλειψη πρώτης ύλης ακολουθεί ζητήματα στο καταλυτικό cracker ρευστού (FCC) στο συγκρότημα Paradip που έχει οδηγήσει σε χαμηλότερη παραγωγή προπυλενίου.

Η χαμηλότερη απόδοση στο Paradip FCC αναμένεται επίσης να..

μειώσει την παραγωγή βενζίνης. Η IOC δημοσίευσε χθες ένα σπάνιο διαγωνισμό που ζητούσε 126.000-134.000 τόνους (1.06mn-1.13mn) βενζίνης για παράδοση τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο. Ζήτησε 33.000-35.000 τόνους για παράδοση 26-29 Δεκεμβρίου στο Paradip, με παρόμοιους όγκους για παράδοση 1-2 Ιανουαρίου στο ίδιο λιμάνι. Ζήτησε επίσης δύο φορτία 30.000-32.000 τόνων για παράδοση 7-8 Ιανουαρίου στα Τσενάι και Κότσι. Το ζήτημα στο FCC θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα την προσφορά σπάνιων εισαγωγών από την IOC, σύμφωνα με τους εμπόρους.

Η IOC δημοσίευσε επίσης προσφορές εισαγωγής προπυλενίου Αναζήτησε δύο φορτία 2.000 τόνων για παράδοση στο Paradip τον Φεβρουάριο. Η IOC αναμένεται να συνεχίσει να αναζητά εισαγωγές προπυλενίου για τους επόμενους μήνες για να αντισταθμίσει τη χαμηλή διαθεσιμότητα πρώτων υλών και να καλύψει τη σταθερή ζήτηση PP της Ινδίας.

Μία από τις δύο γραμμές παραγωγής έκλεισε ως αποτέλεσμα της χαμηλής διαθεσιμότητας πρώτων υλών στο ενσωματωμένο εργοστάσιο PP 700.000 τόνων / έτος στο Paradip στην πολιτεία Odisha της ανατολικής Ινδίας. Αυτή η γραμμή σε λειτουργία αναμένεται να συνεχιστεί έως ότου εξαντληθούν τα αποθέματα προπυλενίου. Τα υπόλοιπα αποθέματα εκτιμάται ότι διαρκούν 15 ημέρες.


Από τους Matthew Rajendra και Jaslyn Ying

Από το argusmedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου