Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ζάεφ: Συμμετοχή 25% σε μονάδα φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη - Προχωράμε για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου με την Ελλάδα

 


Την πεποίθησή του ότι "πιθανότατα θα συμμετέχουμε με 25% σε ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα έχει ικανότητα παραγωγής δύο φορές μεγαλύτερη από το δικό μας έλλειμμα, το οποίο ανέρχεται στα 2 GWh" εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Οικονομικό Μαγκαζίνο» του τηλεοπτικού σταθμού ALSAT ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Zoran Zaev.

Επίσης, ο κ. Zaev δήλωσε ότι ..

ολοκληρώνονται οι "γραφειοκρατικές διαδικασίες" για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ελλάδα στη Β. Μακεδονία, ενώ παράλληλα προχωράνε οι συζητήσεις με την ΟΚΤΑ (θυγατρική των ΕΛΠΕ) για την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης - Σκοπίων.

Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Zaev επεσήμανε ότι πρόκειται για σοβαρή ενεργειακή προοπτική. 

Τέλος, ο κ. Zaev αναφέρθηκε στην εκπεφρασμένη και σε επίσημο επίπεδο επιθυμία της Β. Μακεδονίας να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που θα αναπτύξει το FSRU της Αλεξανδρούπολης, εξηγώντας ότι η χώρα του προσβλέπει στη δέσμευση φυσικού αερίου για όλες τις κρατικές εγκαταστάσεις, "επειδή το υγροποιημένο αμερικανικό αέριο είναι πολύ φθηνότερο".


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου