Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Baker Hughes: Νέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου


Οι αμερικανικές και οι καναδικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν σε χαμηλότερα επίπεδα αυτήν την εβδομάδα, ακόμη και όταν οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ωθούν ορισμένους παραγωγούς να αρχίσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε σε νέο χαμηλό όλων.. των εποχών σε 265 την εβδομάδα έως τις 26 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes .

Ήταν 702 εξέδρες, ή 73%, κάτω από πέρυσι, και είναι η όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, που ο αριθμός υποχώρησε σε νέο χαμηλό ρεκόρ.
Τον Ιούνιο, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 36, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά μια στις 188 αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009, ενώ οι εξέδρες αερίου διατηρήθηκαν σταθερές στα 75, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes από το 1987.

Στον Καναδά, ο αριθμός των πλατφορμών πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε κατά τέσσερις αυτή την εβδομάδα σε ένα νέο χαμηλό όλων των εποχών, σύμφωνα με την Baker Hughes. Είναι 111 εξέδρες, ή 90%, κάτω από πέρυσι.
Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να έχουν υποχωρήσει κατά 37% από την αρχή του έτους λόγω της καταστροφής της ζήτησης, τα αμερικανικά συμβόλαια αργού πετρελαίου αυξήθηκαν 127% τις τελευταίες εννέα εβδομάδες σε περίπου 38 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτές οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα ενθαρρύνουν τις ενεργειακές εταιρείες να επιβραδύνουν τις μειώσεις των πλατφορμών και πιθανώς να αρχίσουν να προσθέτουν μονάδες αργότερα φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου