Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Baker Hughes: Σε ιστορικό χαμηλό οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ – Μειώθηκαν κατά 35

Από το worldenergynews.gr
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ μειώθηκε σε χαμηλό όλων των εποχών για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι ενεργειακές εταιρείες μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου λόγω πτώσης της ζήτησης εν μέσω παγκόσμιων lockdowns για να σταματήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των πλατφορμών, ένας πρώιμος δείκτης..
μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά 35 σε χαμηλό ρεκόρ 339 την εβδομάδα έως τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co

Το προηγούμενο χαμηλό όλων των εποχών ήταν 374 εξέδρες την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαΐου.

Η παγκόσμια ζήτηση καυσίμων αναμένεται να μειωθεί περίπου 10% το 2020 σε σχέση με πέρυσι, ωθώντας τις εταιρείες να κάνουν δραστικές περικοπές στις δαπάνες, να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους και να κλείσουν την παραγωγή για να αντισταθμίσουν την παγκόσμια έλλειψη προσφοράς.

«Ο αριθμός των εγκαταστάσεων που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μειωθεί 52% από την αρχή του έτους. Πάνω από 400 εξέδρες έχουν βγει εκτός, περισσότερες από αυτές που συνεχίζουν να λειτουργούν », ανέφεραν οι αναλυτές του Enverus DrillingInfo.

Οι drillers έχουν μειώσει κατά μέσο όρο 50 εξέδρες την εβδομάδα από τα μέσα Μαρτίου, αφού οι τιμές του αργού πετρελαίου άρχισαν να υποχωρούν λόγω του κορωνοϊού και ενός σύντομου πολέμου τιμών πετρελαίου μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι ενεργειακές εταιρείες θα συνεχίσουν να μειώνουν εξέδρες για το υπόλοιπο του έτους και ότι θα διστάσουν να ενεργοποιήσουν νέες μονάδες το 2021 και το 2022.

Η Simmons Energy, ειδικοί στον τομέα της ενέργειας στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Piper Sandler, προέβλεψε ότι ο αριθμός των εξέδρων στις ΗΠΑ θα μειωθεί από έναν ετήσιο μέσο όρο 943 το 2019 σε 528 το 2020, 215 το 2021 και 221 το 2022.

Στον Καναδά μειώθηκαν κατά τρεις σε χαμηλό ρεκόρ των 23 εξέδρων αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την Baker Hughes.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 34 σε 258 αυτήν την εβδομάδα, οι χαμηλότερες από τον Ιούλιο του 2009, ενώ οι εξέδρες αερίου μειώθηκαν κατά μια στις 79, χαμηλό ρεκόρ.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφόρησης Ενέργειας (ΕΙΑ) προέβλεψε μείωση της εγχώριας παραγωγής αργού στα 11,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) φέτος από 12,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2019, ενώ η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου και άλλων υγρών καυσίμων θα μειωθεί στα 92,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα 2020 από ρεκόρ 100,7 εκατομμύρια bpd το 2019.

Τα συμβόλαια αργού στις ΗΠΑ διαπραγματεύονταν περίπου 29 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, περίπου 68% πάνω από τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αλλά εξακολουθούν να χαμηλότερα πάνω από 50% από την αρχή του έτους.

Η Chesapeake Energy Corp, η οποία βοήθησε στην επανάσταση της χρήσης υδραυλικής ρωγμάτωσης ή fracking, για την εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από σχηματισμούς σχιστόλιθου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εξετάζει την αναδιάρθρωση της πτώχευσης του χρέους άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν οι τιμές του πετρελαίου δεν ανακάμψουν.

Ο σύμβουλος ενέργειας Rystad Energy προβλέπει ότι η δραστηριότητα fracking στις ΗΠΑ θα φτάσει στο «rock bottom» τον Μάιο πριν αρχίσει να ανακάμπτει το τρίτο τρίμηνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου