Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής

Την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020 στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιώργου Μουλκιώτη, του Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργου Αρβανιτίδη και του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Δημήτρη Μάντζου με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.  

Το κεντρικό θέμα συζήτησης αφορούσε..
στις ιδιαίτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε μονάδες εξόρυξης και διύλισης υδρογονανθράκων και την αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης, που να κατοχυρώνει ένα ειδικό καθεστώς προστασίας, δια της πρόωρης συνταξιοδότησης, στην εν λόγω ομάδα εργαζομένων. 

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής, παρέλαβαν την σχετική μελέτη για τα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων σε μονάδες εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου, που επιμελήθηκε ομάδα επιστημονικών συνεργατών του ΠΣΕ/ΕΛΠΕ. Τέλος, δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου