Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ανεμογεννήτριες και υγεία: ό,τι μπορεί να συμβεί στα ζώα, μπορεί να συμβεί και στον άνθρωπο!


Από το greeklignite.blogspot.com
Το ιστολόγιο είχε παρουσιάσει το 2014 την περίπτωση της φάρμας εκτροφής γουνοφόρων μινκ στη Δανία, που συνοπτικά έχει ως εξής: στο τέλος του 2013 εγκαταστάθηκαν σε μικρή απόσταση απ' τη φάρμα τέσσερις μεγάλες ανεμογεννήτριες Vestas V112, ισχύος 3MW και ύψους 140μ. η κάθε μία. Στην αρχή παρατηρήθηκε αλλαγή στη συμπεριφορά των ζώων, έγιναν πολύ πιο επιθετικά απ' ό,τι συνήθως, με αποτέλεσμα ..
να αλληλοεπιτίθενται, να καταστρέφεται η γούνα τους και κάποια να πεθαίνουν. Στην εποχή της αναπαραγωγής παρατηρήθηκε μεγάλο ποσοστό αποβολών και πρόωρων γεννήσεων παραμορφωμένων εμβρύων.

Αυτά τα είχα γράψει και το 2014. Το νέο που προέκυψε είναι πως στο τέλος του 2018 η φάρμα διέκοψε τη λειτουργία και τα τελευταία ζώα θανατώθηκαν. Πλήρης καταστροφή. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του, που ήταν κοντά στη φάρμα, και να μετακομίσει 8 χιλιόμετρα μακριά, προκειμένου ν' απομακρυνθεί απ' τις ανεμογεννήτριες. Το Νοέμβριο 2015 ο ιδιοκτήτης της φάρμας Kaj Bank Olesen μίλησε για την καταστροφή σε συνάντηση πολιτών στο Isenvad και το 2016 η ομιλία ανέβηκε στο YouTube, με αγγλικούς υπότιτλους. 


Το ιστολόγιο προσφέρει λοιπόν σήμερα το βίντεο για τα αιολικά, που πρέπει να δουν όχι μόνο όλοι οι εκτροφείς γουνοφόρων στη Δυτική Μακεδονία, όχι μόνο όλοι οι κτηνοτρόφοι, αλλά κυριολεκτικά όλοι οι Έλληνες. Καθώς, όπως είπε ο Δανός εκτροφέας, ό,τι μπορεί να συμβεί στα ζώα, μπορεί να συμβεί και στον άνθρωπο! Μην περιμένετε ότι τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης θα σας ενημερώσουν ποτέ γι' αυτά που λέει ο Δανός. Σας λένε μόνο ότι η τεχνικά ανίδεη, αλλά πιστή της νέας "θρησκείας" Σακελλαροπούλου θεωρεί τα αιολικά ως "δημόσιας ωφέλειας". 

Επιπλέον, το ιστολόγιο επεξεργάστηκε τα πρώτα 2,5 λεπτά του βίντεο, παίρνοντας στιγμιότυπα οθόνης με τους αγγλικούς υπότιτλους και προσθέτοντας Ελληνικούς υπότιτλους, διατηρώντας παράλληλα τον ήχο του αρχικού βίντεο. Η μετάφραση έγινε απ' τους Αγγλικούς υπότιτλους κι όχι απ' την ομιλία στα Δανέζικα. Έτσι ακούγεται μεν ο ομιλητής, αλλά δεν υπάρχει η αντίστοιχη κίνηση του στόματος. Το τμήμα με τους Ελληνικούς υπότιτλους δεν θ' ανεβεί στο YouTube, αλλά μπορείτε να το δείτε ή να το κατεβάσετε από εδώ.

Κοινοποιείστε, τα λόγια είναι περιττά, ο καθένας μπορεί πλέον να βάλει "τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου