Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα γίνει με τους εργολαβικούς εργαζομένους;

Από το euro2day.gr
Την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων ως προς τους εργολαβικούς εργαζόμενους, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη.

Οι βουλευτές, με την ερώτηση που απευθύνουν στους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης, θέτουν και ειδικότερο ζήτημα για την..
αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων εργολαβικών εργαζομένων στον τομέα των πετρελαιοειδών και του φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρουν, η διοίκηση της εταιρείας ΕΛΠΕ. ανακοίνωσε τρίμηνες συμβάσεις εργασίας για όλο το εργολαβικό προσωπικό, το όποιο αποτελεί το 40% του συνόλου των εργαζομένων της επιχείρησης ενώ απέλυσε και 60 εργολαβικούς υπαλλήλους.

Σε αντίστοιχο καθεστώς, όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον ΔΕΣΦΑ Α.Ε..

«Το εργολαβικό προσωπικό αποτελεί την πλειοψηφία όσων εργάζονται στις εταιρείες φυσικού αερίου τα τελευταία 20 χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των εταιρειών αυτών.

Όμως ενώ εργάζονται αδιαλείπτως υπογράφουν συμβάσεις μηνιαίας, δίμηνης ή το περισσότερο εξάμηνης διάρκειας στερούμενοι ίσης μεταχείρισης σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζουν ότι μία από τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της σημερινής κυβέρνησης, ήταν η κατάργηση (και μάλιστα αναδρομική) προστατευτικής διάταξης που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργολαβικούς εργαζόμενους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου