Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Σε αναζήτηση νέων προορισμών το αμερικανικό LNG

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με ανάλυση του οίκου Drewry, το 2019 οι εκτιμώμενες εξαγωγές φυσικού αερίου από την Αμερική θα φτάσουν τους 31 εκατ. τόνους, παρουσιάζοντας ποσοστιαία ετήσια αύξηση της τάξεως του 68%.

Με την παγκόσμια προσφορά του LNG να αυξάνεται συνεχώς και τον ανταγωνισμό από Κατάρ, Μοζαμβίκη και Ρωσία να διογκώνεται, το βασικό ερώτημα που προκύπτει έχει..
να κάνει με τη ζήτηση.

Οι μεγάλοι εισαγωγείς, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, έχουν σταθεροποιήσει τις εισαγωγές τους και δεν αναμένεται μεγάλη ανάπτυξη, γεγονός που αντισταθμίζεται από τη ραγδαία αύξηση των ροών προς την Κίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια διπλασίασε τις εισαγωγές της και δείχνει ότι θα στηρίξει τη ζήτηση στην αγορά του LNG.

Μέχρι όμως την επίλυση των εμπορικών διαφορών ΗΠΑ-Κίνας, η αχανής χώρα της Άπω Ανατολής θα συνεχίσει να προμηθεύεται τις μεγαλύτερες ποσότητες LNG από Αυστραλία, Κατάρ και Ρωσία. Επί του παρόντος, κυριότερο προορισμό του αμερικανικού LNG αποτελεί η Ευρώπη.

Με τη συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή LNG και την πιθανότητα μη τερματισμού του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, οι ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσουν λύσεις για τη διοχέτευση του ορυκτού τους πλούτου. Σημείο-κλειδί στην περίπτωση αυτή θα αποτελέσει η δραστηριοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών, όπως οι Shell, BP, Chevron, Total και Petronas, στην αγορά και στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη ρύθμιση της υπερπροσφοράς στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου