Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Η Exxon Mobil κέρδισε στην Νέα Υόρκη τη δίκη για την κλιματική αλλαγή

Από το worldenergynews.gr
Νέα απόφαση για την Exxon Mobil Corp σε δίκη που άσκησε η πολιτεία  της Νέας Υόρκης και η οποία κατηγορεί την πετρελαϊκή εταιρεία ότι κρύβει από τους επενδυτές το πραγματικό κόστος αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ο δικαστής Barry Ostrager στο ανώτατο..
δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε ότι ο γενικός εισαγγελέας δεν κατάφερε να αποδείξει ότι οι επενδυτές παραπλανήθηκαν.

Η υπόθεση, η οποία υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, ήταν η πρώτη από πολλές αγωγές για την κλιματική αλλαγή κατά των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών.

"Η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει τη θέση της Exxon Mobil σε όλη την αναίτια έρευνα του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Exxon Casey Norton. "Παρείχαμε στους επενδυτές μας ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής".

Στη δίκη αναφέρθηκες ότι η Exxon προκάλεσε στους επενδυτές ζημιές έως και 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, λέγοντας ψευδώς ότι είχαν αξιολογήσει σωστά τον αντίκτυπο των μελλοντικών κανονισμών για το κλίμα στις επιχειρήσεις της.

Η δίκη περιείχε μαρτυρία από επενδυτές, εμπειρογνώμονες και πρώην εκτελεστικό διευθυντή της Exxon Rex Tillerson, ο οποίος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς εναντίον της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου