Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ ξεπέρασαν τις αντίστοιχες εισαγωγές της χώρας

Από το naftikachronika.gr
Σε έκθεση που παρουσιάστηκε από τον οργανισμό ΕΙΑ των ΗΠΑ (Energy Information Administration), την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε πως για πρώτη φορά στην ενεργειακή ιστορία της χώρας οι εξαγωγές πετρελαίου υπερέβησαν τις εισαγωγές τον Σεπτέμβριο.

Επιστρατεύοντας τα αριθμητικά δεδομένα της έκθεσης, τον Σεπτέμβριο..
οι αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου (αθροιστικά αργού και πετρελαϊκών παραγώγων) ήταν κατά 89.000 βαρέλια την ημέρα περισσότερες από τις εισαγωγές. Για πρώτη φορά από το 1973, οπότε ξεκίνησαν να καταγράφονται τα δεδομένα, σημειώθηκε μήνας με θετικό ισοζύγιο ως προς τις εξαγωγές πετρελαϊκών αγαθών.

Αν και οι ΗΠΑ εισάγουν ακόμη περισσότερο αργό πετρέλαιο από ό,τι εξάγουν, τη διαφορά κάνουν οι εξαγωγές πετρελαϊκών παραγώγων, με τα διυλιστήρια της χώρας να ανταποκρίνονται άρτια στην αυξανόμενη διεθνή ζήτηση πετρελαϊκών προϊόντων όπως η βενζίνη και το jet oil.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Δεκέμβριο του 2015, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προχώρησε σε άρση του ‒40ετούς‒ καθεστώτος απαγόρευσης εξαγωγών αργού πετρελαίου της χώρας, προκαλώντας νέα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά.

Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι από τις μηδενικές εξαγωγές πριν από την ανακοίνωση, κατά τον Σεπτέμβριο του 2019 σημειώθηκαν ημερήσιες εξαγωγές αργού που άγγιξαν τα 2,8 εκατ. βαρέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου