Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες Τρίτη 26/11/19 πραγµατοποιήθηκε συνάντηση µεταξύ εκπροσώπων των Σωµατείων του Οµίλου και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Τασούλα στη Βουλή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίσαµε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ότι η ενεργειακή πολιτική της χώρας, για την εξασφάλιση της επάρκειας καθώς και την επίτευξη των όρων της εθνικής ασφάλειας χρειάζεται..
περισσότερο από ποτέ, έναν πυλώνα σταθερότητας όπως είναι τα ΕΛΠΕ.
Επίσης κανείς δεν µπορεί να παραγνωρίσει τον κοµβικό ρόλο που κατέχουν τα ΕΛΠΕ ως µία από τις µεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιείται στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, στην επίτευξη της πολυπόθητης οικονοµικής ανάπτυξης της χώρας.
Με βάση τα παραπάνω καταθέσαµε την ξεκάθαρη θέση µας στον Πρόεδρο της Βουλής, έτσι ώστε να επιστραφούν από το ΤΑΙΠΕ∆ οι µετοχές των ΕΛΠΕ στο Ελληνικό ∆ηµόσιο και στο Υπουργείο Οικονοµικών. Ο Πρόεδρος δεσµεύτηκε ότι θα µεταφέρει το αίτηµά µας σε συζήτηση στους εµπλεκόµενους φορείς.

Συναδέλφισσες, -οι

Έχει δηµιουργηθεί σε πολλούς εργαζοµένους η αίσθηση ότι το θέµα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ ''παγώνει" ή ότι µετατίθεται σε µεταγενέστερο χρόνο µιας και δεν προβλέπεται στον προϋπολογισµό που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Έχοντας όµως ως δεδοµένη την πολλάκις ειπωµένη θέση τόσο του Πρωθυπουργού της χώρας όσο και του αρµόδιου Υπουργού ότι τα ΕΛΠΕ θα πουληθούν, κανείς δεν µπορεί να ησυχάζει.

Αντίθετα πρέπει να είµαστε όλοι σε εγρήγορση διότι υπάρχει περίπτωση συντοµότερα από ότι φαντάζεται ο καθένας µας, να κληθούµε να ξαναδώσουµε τη µάχη για την αποτροπή τις περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου