Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν κατά 7,9 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν ισχυρή άνοδο την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή και οι εξαγωγές υποχώρησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ την Τετάρτη 6/11/2019.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν..
κατά 7,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τη 1 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η περιορισμός στη χρησιμοποίηση εξευγενισμού και η πτώση των εξαγωγών, η οποία όπως εκτιμούν ορισμένοι αναλυτές, συνδέεται με τη μειωμένη διαθεσιμότητα των δεξαμενόπλοιων λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ έναντι της κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας COSCO.

"Υποθέτω ότι σταμάτησα να χρησιμοποιούμε πετρέλαιο την περασμένη εβδομάδα. Είναι καταπληκτικό. Αυτός είναι σίγουρα ένας συγκλονιστικός αριθμός", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο.

Οι τιμές του πετρελαίου ήταν μικτές, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent να υποχωρούν 14 σεντς στα 62,82 δολάρια, αλλά το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 6 σεντς στα 57,29 δολάρια ανά βαρέλι στις 10:56 π.μ.

Οι διαδρομές διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 237.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 86% της συνολικής χωρητικότητας.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 622.000 βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 949.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα συνολικά αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία έχουν μειωθεί για επτά εβδομάδες στη σειρά, μειώθηκαν στα 119,1 εκατομμύρια βαρέλια, τα χαμηλότερα από τον Ιούνιο του 2018.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων απόσταξης μειώθηκαν στις ΗΠΑ στα χαμηλότερα επίπεδα σε ένα χρόνο.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου  στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 336.000 bpd, καθώς οι εξαγωγές μόνο μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο bpd στα 2,4 εκατομμύρια bpd.

α αποθέματα στον κόμβο Cushing, Οκλαχόμα, κόμβος παράδοσης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Τα αποθέματα  στο Cushing αυξήθηκαν για πέντε συνεχείς εβδομάδες αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει την επόμενη εβδομάδα μετά το κλείσιμο του πετρελαιαγωγού Keystone 590.000 bpd μετά από διαρροή περισσότερων από 9.000 βαρελιών στη Βόρεια Ντακότα την περασμένη εβδομάδα.

"Η αποθεματοποίηση Cushing είναι πάνω από 15 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με πέρυσι αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής futures στο Mizuho. "Ο Cushing, τον οποίο θα σκεφτόσαστε ότι θα ήταν αρνητικός αριθμός μετά την υποχώρηση του αγωγού Keystone, είναι 1,7 εκατομμύρια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου