Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Baker Hughes: Μείωση ρεκόρ στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των πετρελαιοπηγών που λειτουργούσαν αυτή την εβδομάδα, οδηγώντας σε πτώση ρεκόρ 11 μηνών, καθώς οι παραγωγοί μειώνουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 17 οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις την εβδομάδα έως τις 25 Οκτωβρίου, περιορίζοντας..
το συνολικό αριθμό στα 696, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο.
Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 875 ενεργά εξέδρες.

Η εξέλιξη των πετρελαιοπηγών, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, έχει μειωθεί φέτος, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής περικόπτουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις καθώς επικεντρώνονται περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.

Εντούτοις, τουλάχιστον μια μεγάλη επιχείρηση έχει προσθέσει εξοπλισμούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Exxon Mobil Corp πρόσθεσε εγκαταστάσεις για τρεις συνεχείς εβδομάδες, ανεβάζοντας το σύνολο της σε 72 εξέδρες αυτή την εβδομάδα από τις αρχές του τέλους του μήνα, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Cowen & Co.

Παρόλο που ο αριθμός των εγκαταστάσεων γεώτρησης νέων φρεατίων έχει μειωθεί από τον Δεκέμβριο, η παραγωγή πετρελαίου συνέχισε να αυξάνεται εν μέρει επειδή η παραγωγικότητα των υπολοίπων εγκαταστάσεων έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ στις περισσότερες κοιλάδες σχιστολιθικού των ΗΠΑ.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης ανέδειξε ότι το αργό πετρέλαιο θα αυξηθεί στα 12,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2019 από 11,0 εκατομμύρια bpd το 2018.

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 56 δολάρια το βαρέλι, με αποτέλεσμα η προσφορά να ξεπεράσει το 4% για την εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν κάτω από 55 δολάρια το βαρέλι για 2020 και 52 δολάρια για το 2021.

Η Cowen ανέφερε ότι οι προβλέψεις των εταιρειών εξερεύνησης και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί δείχνουν μείωση κατά 5% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019 έναντι 2018.

Σύμφωνα με την Cowen οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου το 11% λιγότερο το 2019, ενώ μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.

Συνολικά, η Cowen ανέφερε ότι οι εταιρείες E & P έχουν αναφέρει ότι σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 80,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 84,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου